Sztárséfek és ismert emberek segítségével pezsdíti fel a VII. kerület gasztronómiai életét a Macesz Bistro a Macesz Gasztro Tour elnevezésű eseménysorozattal. Mindehhez gasztrobloggerek és borászok is hozzájárulnak, így közreműködésükkel közös főzések, konyhai csaták, felejthetetlen fogások, kiváló borok és különleges párosítások várják a gasztrokalandorokat.

A régi zsidó negyedben található Macesz Huszár a magyar és a zsidókonyha rejtett és közismert kincseivel, hagyományos és újragondolt ételeivel csábítja be vendégeit már 2013 óta. A folyamatosan frissülő kínálatról séfjük, TasnádiÁkos gondoskodik, aki az á la carte fogásokon túl a napi ajánlatban is szezonális különlegességekkel színesíti a választékot. A cél, hogy megmutassák azt a kulináris sokszínűséget, ami a Macesz Bistro konyháját is inspirálja.

2015 kora tavaszán az étterem mind a külsőségek, mind pedig nevének tekintetében is megújult, hiszen áprilistól már mint Macesz Bistro üzemel tovább. Az átalakítás nyomán a nagypolgári, mégis otthonos miliőt egy letisztultabb, világosabb, de a kiegészítőknek köszönhetően mégis izgalmas, játékos arculat váltotta fel.

A Macesz Gasztro Tour ötlete közös elgondoláson alapszik, másik fontos céljának a vendégkör felrázását tekinti, egész pontosan olyan emberek megszólítását, akik nem biztos, hogy egyébként maguktól betérnének a Dob utcában található bisztróba. Ennek érdekében igyekeztek olyan személyeket meghívni, akik nem feltétlenül kötődnek a Maceszhoz, viszont otthon vannak a gasztronómia világában. Az aktuális vendég mindig közös menüsort talál ki a Macesz Bistro séfjével, tehát tényleg egyedi és különlegesízvilágot tudnak alkotni hónapról hónapra.

Az eseményt ugyanis havonta rendezik meg. Az eddigi két Gasztro Tour egyaránt telt házas sikert aratott; az első Merfelsz Gábor borász és a borok miatt telt módfelett kiváló hangulatban, a második a népszerű gasztroblogger, JókutiAndrás jóvoltából. A pozitív visszajelzések kiemelték az ételek és a hangulat mellett a kiszolgálást: a vacsora „maceszságát” ugyanis a személyzet adja, amelynek tagjai alapos odafigyeléssel és törődéssel foglalkoznak a vendéggel.

A következő estebédre június 17-éig kell várni, ekkor az olasz és a zsidó ízek keverednek majd Gianni Annoni segítségével. Tasnádi Ákos egy estére átengedi a Macesz Bistro konyháját a műsorvezető és Alessandro Manna, a Casa Pomo d'oro séfje számára, hogy egy igazi olasz vacsora keretében elhozzák a római zsidó negyed ízeit. Babkrém, articsóka római módra, marhaminestra, tejes bárány fűszeresen, cikóriacsíra, tőkehal, római csíra és epres rétes alkotja majd a 11 900 forintba kerülő menüt (ami a vacsora idejére korlátlan ásványvíz és bor fogyasztást is tartalmaz.)

A szervezők nyáron egyébként szünetet tartanak, hogy aztán a tervek szerint ősszel olyan kedvelt gasztroarcokkal térjenek vissza, mint például a televízióból is ismert Mautner Zsófi.