A Library Hotel Collection legújabb tagjaként mutatkozik be az Aria Hotel Budapest, mely a magyar fővárosban nyitotta meg kapuit idén márciusban. A luxus, a zene iránti szeretet és fővárosunk kivételes építészete inspirálta az Aria megálmodóit.

A butikhotel a különböző zenei irányzatokat képviselve négy szárnyra különül, melynek mindegyike más-más stílusjegyeket visel, mégis egy egészet alkot. A Klasszikus zenei szárny neobarokk stílusú szobákat kínál kazettás mennyezettel, muranói üvegcsillárokkal. A nagystílű Operaszárny a szürke és az ochidealila szín elegáns kontrasztjával játszik. A Jazz szobák mindegyikét az 1920-as évek amerikai jazzklubjai ihlették, míg a Kortárs szállodai szárny szobáiban a bohém pop art stílusjegyei dominálnak. A 48 szobát és lakosztályt zenei ikonokról nevezték el, úgymint James Brown, Bob Dylan, Maria Callas vagy Liszt Ferenc, akik a világhírű Joseph Blecha karikatúráiról köszönnek vissza.

A muzsika meghatározó része az egész szálloda életének, beleértve a közös helyiségeket, melyek szintén zenével kapcsolatos neveket kaptak: Music Garden, Harmony Spa, Stradivari étterem. Az Aria Hotel Budapest saját zenei igazgatóval is büszkélkedhet, aki a négy zenei irányzatból a vendégek számára összeállított DVD-CD kollekcióért, valamint a szállodában szóló zenéért is felel.

Számunkra talán a legérdekesebb a hamarosan megnyíló bár, étterem és tetőterasz, melyeket nem csak a szállóvendégek látogathatnak majd.

A „High Note Sky Bar” névre keresztelt tetőterasz szinte karnyújtásnyira van a Bazilika kupolájától. Alig várjuk, hogy ebből a szemszögből is megcsodálhassuk a várost!