Évről évre egyre több az ígéretes magyar zenekar, így manapság már akkor sem jönnénk zavarba, ha csak a fővárosban fellépő hazai zenekarok koncertjeivel kellene megtöltenünk egy hétvégi programajánlót. Ennek örömére minden hónapban előre jelezzük, melyik zenekarok legújabb albumát, klipjét vagy épp budapesti koncertjét várjuk a legjobban, a gitárnyúzós jazzmetál trióktól a tökéletesen áramvonalas popnak szentelt szólóprojektekig.

A Revue lényegében az egykori Radio Panic-es Sívó Dániel szólóprojektje, melynek szórványosan megjelenő dalaihoz mindig jó érzékkel választ közreműködőt: dolgozott már a Polar Dear-es Borsos Oleggal, Golf Widow-val, FTBA-val és KD-vel is. A stílusilag az electropop-funk-house háromszögben mozgó egyszemélyes zenekar nemrég elkészült első, tizenegy számos albumával is, melyet június 4-én mutat majd be a Gozsdu Manó Klubban, a Polar Dear társaságában – de a Recorderen már meghallgatható.

A napsütéses órák számával egyenletesen az ambientes-chilloutos-downtempos elektronikus zenék száma is emelkedik; ezek után nem csoda, hogy hosszú idő után épp most jelent meg a stílus hazai kiválóságának, a Gelkának az új EP-je, a Million Nights. A címadó számban állandó vokalistájuk, Phoenix Pearle énekel, a remixekért pedig olyanok felelnek, mint Synkro vagy Marcel.A dobok mögül szólókarriert kezdett Frenk három album után egy egyszál-gitáros, minimális hangszerelésű, angol nyelvű feldolgozáslemezzel (Songs For Jelena) jelentkezett május végén, amin mások mellett Buddy Holly-, John Lennon-, Lou Reed-, Frank Zappa-, Grace Jones-, Marianne Faithfull-dalait játssza.A Songs For Jelena bemutatója pár napja volt, aki nem jutott el rá, annak érdemes szemmel tartania Frenk oldalát, hogy mikor és hol is lesz az online premier.

A Margaret Island elhatározása, hogy a magyar zenei életben kevésbé megtalálható akusztikus, folkos popzenét játsszon. A triót Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alkotja, dalaikban a nyugati hatások (Mumford and Sons, Passenger) keverednek népzenei elemekkel is, köszönhetően Viki népénekesi hátterének. Imádnak utcazenélni, szeretik a spontán zenéléseket, így stúdióban és koncerteken mindig egy kicsit más felállással játszanak. Nemrég megjárták a Nagyszínpad versenyt, június tizenkilencedikén pedig az A38 Hajó tetőteraszán elejétől végig eljátsszák a nyáron megjelenő első albumuk dalait.További kihagyhatatlan koncertek júniusban:

Belle Belle, Mayberian Sanskülotts @ MÜSZI (Június 4)

A Mayberian Sanskülotts „a magyar hálószoba-bumm proletárja. Térdig gázol a magyar alternatív zenetörténelemben, az álompop külföldi sémáiban, a mocskos szájú csináld magad zajongásban, valamint Karády Katalin és Méhes Marietta örökségében is. Néha egy dalban egyszerre.” Előttük a Belle Belle szintetizátoros popzenéje utaztat majd.

Tilos Maraton @ Dürer-kert (Június 5 - 14)

Idén is megrendezik majd a Tilos rádió ingyenes adománygyűjtő rendezvényét, ahol kilenc napon át a hazai zenei színtér krémje lép majd fel a experimentálisabb előadóktól (12z, Alpár, Carla Under Water, makrohang, stb.) az reggae-kedvencekig (Ladánybene 27, ManGoRise, Riddim Colony, stb.) Belvárosi fesztivál @ Szabadság tér (Június 5-7)
Három napos nyárindító ingyenes fesztivál a legnagyobb hazai előadókkal (Irie Maffia, Elefánt, Fran Palermo, The Carbonfools, Ivan & The Parazol, stb.), és rengeteg egyéb programmal az V. kerületben.

Halott Pénz @ Budapest Park (Június 25)

Az egyetlen Halott Pénz koncert a nyáron Budapesten, így azoknak, akik kívülről fújják a slágereket a Van valami alevegőbentől a Feneked a gyengémig, azoknak a megjelenés kötelező, azoknak, akik pedig fogékonyak a hol rockos, hol popos hip-hopra, erősen ajánlott.
Isten Háta Mögött búcsúkoncert @ A38 Hajó (Június 25)
Utoljára lép fel a magyar Toolként is definiált, megfejthetetlen metálzenekar, az Isten Háta Mögött - maratoni, közel két órás koncert, klasszikus és újabb számokkal.