Az elsőt a brazil Nelson Piquet nyerte 1986-ban, legutóbb az ausztrál Daniel Ricciardót intették le először a kockás zászlóval. A legtöbbször Michael Schumacher és Lewis Hamilton locsolhatta szét a pezsgőt a dobogó tetejéről, mindketten négy alkalommal öntötték nyakon a többieket. Nigel Mansell 1992-ben, Schumi 2001-ben lett a Hungaroringen világbajnok, Damon Hill 1997-ben tűnt el. Az alábbiakban felidézzük a Formula–1 Magyar Nagydíjának eddigi legérdekesebb történéseit.

Talán meghökkentőnek tűnhet, de a kezdeti tárgyalások során a ’80-as évek közepén a Népliget mellett a Városliget is szóba került lehetséges helyszínként, végül 8 hónap alatt egy mogyoródi krumpliföldön húzták fel az igazi klasszikusnak számító, technikás pályát (magáról a Hungaroringről itt írtunk bővebben).A 1986-os futam azért számított különleges eseménynek, mert ez volt az első, Kelet-Európában megrendezett F1-es nagydíj. A lelátókon legalább 200 ezer (!) néző figyelte, ahogy Nelson Piquet megnyeri a 76 körös versenyt AyrtonSenna és NigelMansell előtt. A kezdeti benyomások eltérőek voltak: amíg Senna és Mansell elismerően nyilatkozott a pályáról, addig többen lassú tempójúnak és megterhelőnek érezték.

Egy évvel később Piquet megismételte a győzelmét, de annak a nagydíjnak több érdekessége is akadt: Mansell kevéssel a vége előtt elvesztette autója kerékrögzítő csavarjait a 4-es kanyarban, így kiesett (később ezért nevezték el Mansell-kanyarnak ezt a pályarészt), továbbá Ayrton Senna ekkor jelentette be, hogy távozik a Lotustól, és a McLarenhez szerződik. A legendás brazil pilóta 1988-ban állhatott fel először itt a dobogó tetejére, többek között annak köszönhetően, hogy első számú üldözője, Mansell bárányhimlő okozta kimerültség miatt kiszállt a versenyből. Egyébként a bajszos brit nevéhez fűződik a Hungaroring történetének egyik legemlékezetesebb előzése, melyet

1989-ben mutatott be.

Senna ’91-ben és ’92-ben is nyerni tudott, így ’93-ban sokként érhette, hogy a 17. körben a fojtószelep meghibásodása miatt kénytelen volt feladni a küzdelmet. Ennek Damon Hill örült leginkább, aki első futamgyőzelmét aratta. Egy esztendővel később a német Michael Schumacher szokásos karkinyújtós örömét láthattuk először a Hungaroringen, ekkor még nem tudtuk, hogy nem utoljára.1996 és ’97 egyaránt Jacques Villeneuve és a Williams-Renault sikerét hozta, utóbbi futam kapcsán azonban nem erre emlékszik az utókor, hanem a kommentátor Palik László legendás aranyköpésére. Az angol Damon Hill az utolsó körökig vezette a versenyt, úgy tűnt, meg is nyeri, ám 33 másodperces előnye a hidraulika hibája miatt pillanatok alatt elolvadt, így a végén meg tudta előzni őt a kanadai pilóta. Ekkor tette fel Palik őszinte megdöbbenéssel a szállóigévé vált „Hová tűnt Damon Hill?” kérdést.

Egy év elteltével Michael Schumacher zseniálisnak tartott, három kiállásos taktikai győzelmét ünnepelték a nézők, talán túlságosan is, mert a Hungaroring történetének első és máig utolsó rendbontását okozták a pályára özönléssel – mindez 250 000 dollár büntetést jelentett a versenyszervezőknek. Az ezredforduló első Magyar Nagydíja Mika Häkkinen parádés rajtjának köszönhetően került be a memoárokba, a finn később meg is nyerte a futamot. 2001-ben megint Schumacherről szóltak a hírek, és vele volt tele a sajtó: a német itt szerezte 51. futamgyőzelmét, beállítva ezzel Alain Prost rekordját, illetve Mogyoródon biztosította be világbajnoki címét.

2003-ban végre mi, magyarok is izgulhattunk egy honfitársunkért. Az átépített – 70 versenykörre csökkentett – pályán, edzésen szenvedett súlyos balesetet Ralph Firman, a sajnálatos esemény viszont megnyitotta az utat a tesztpilótaként alkalmazott Baumgartner Zsolt előtt a Jordan ülésébe, hogy hazai közönség előtt debütálhasson a sorozatban. Az időmérőn utolsó előtti lett, a futamot végül nem sikerült befejeznie egy 34. körben bekövetkezett motorhiba miatt. Ezen a versenyen esett meg a címvédő és ötszörös világbajnok Schumacherrel az a szégyen, hogy egyrészt csupán a nyolcadik helyen ért célba,

másrészt lekörözték – egy bizonyos Fernando Alonso volt a tettes.A következő említésre méltó esemény egy Christian Klien nevéhez fűződő szerencsésen végződő baleset volt 2005-ben. A Red Bull osztrák versenyzője közvetlenül a rajt után az első kanyarban szaladt neki az előtte száguldó sauberes Villeneuve hátsó kerekének, és szaltózott egyet autójával. Ez volt egyébként az első precedens, hogy nem augusztusban, hanem július végén rendezték meg a futamot.

A 2006-os Magyar Nagydíjat az évszázadaddigi legjobb versenyének nevezte a szaksajtó, nézzük, miért. Első alkalommal kapott ajándékba égi áldást a magyarországi viadal, ami több látványos balesetet okozott. A finn Kimi Räikkönen ment neki istenesen a már lekörözött Liuzzinak úgy, hogy aki a karambol közelében autózgatott, annak szintén „annyi” lett, aztán Alonso pole pozícióban egy bokszkiállás után elhagyta a kerekét, így megint ki kellett állnia – immáron végleg. Schumacher ekkor lelki szemeivel már a dobogót látta, ám szó szerint érkezett Nick Heidfeld, és kiesés lett a vége. A kaotikus futamon mindössze nyolcan értek célba, csakhogy a debütáló lengyelt, RobertKubicát kizárták, tehát a szabályok értelmében jutott pont Schuminak is. A győztes egyébként Jenson Button lett.2007-ben – az F1-ben oly gyakori – csapaton belüli viszálynak lehettünk szemtanúi. A fiatal brit, Lewis Hamilton az időmérő edzésen a csapatutasítást megszegve nem engedte maga elé mclarenes társát, Fernando Alonsót, amire válaszul Ron Dennis csapatfőnök feltartatta a spanyollal Hamiltont, hogy az ne tudjon gyors kört futni. A versenybizottság megbüntette Alonsót ezért, a McLarentől pedig elvették a Hungaroringen szerzett pontjait.

Egy évvel később Felipe Massát siratták a Ferrari-fanok, ugyanis a brazil pilótától három körrel a vége előtt a semmiből füstölni kezdett motor vette el a győzelmet és a világbajnoki pontversenyben az első helyre állás lehetőségét. Szegény Massának a következő Magyar Nagydíj sem hozott szerencsét, hiszen ekkor szenvedte el emlékezetes balesetét, amikor az időmérő edzésen egy előtte haladó autó leszakadt alkatrésze fejbe találta, és súlyos koponyasérüléssel még aznap megműtötték Budapesten. A világbajnokság további futamait értelemszerűen ki kellett hagynia.A 25. Magyar Nagydíjat a szervezők 1000 szeletes tortával köszöntötték, az ausztrál Mark Webber meg szokás szerint pezsgővel ünnepelte élete első magyarországi sikerét, amihez jelentősen hozzájárult SebastianVettel büntetése, amiért túlságosan lemaradt csapattársától a Safety Car mögött. A 26.-on sikerült rekordot döntenie a mezőnynek a 85 bokszkiállással, Jenson Button pedig győzelemmel adózott pályafutása 200. versenyének.

Két esztendővel ezelőtt a Formula–1 ura, Bernie Ecclestone és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter aláírták a szerződést, melynek értelmében a futam a 2021-es szezonig benne marad a versenynaptárban. A 36 fokos hőségben lezajlott Grand Prix-n a pilóták mellett az autók is szenvedtek, többen a nagy meleg miatt adták fel a küzdelmet, melyet Lewis Hamilton nyert meg. Tavaly ismét a brit versenyző körül forrt a levegő, mert az időmérőn kigyulladt az autója, így nem tudott mért kört futni, majd karosszéria-, váltó- és motorcsere után kénytelen volt a bokszutcából rajtolni. A megpróbáltatások ellenére mégis befutott a harmadik helyre Alonso és a karrierje első magyar versenyét nyerő ausztrál Daniel Ricciardo mögött.A Magyar Nagydíjat tehát látni kell, idén ráadásul te is igencsak kedvező feltételekkel lehetsz az élmény részese, hiszen az álló, egész hétvégére érvényes diákbérlet 9990 Ft. További infók itt.