Élmény

Meglepő helyszínekre költözik a Budapest Essentials

Fotó : Budapest Essentials
Meglepő helyszínekre költözik a Budapest Essentials

Vidámpark, Vasúttörténeti Park, Várkert Bazár, Zwack Unicum gyár, Vásárcsarnok, Belvárosi Piac és Széchenyi fürdő – a Budapest Essentials különleges fővárosi helyszíneket varázsol táncparketté június 25-28. között. A Margitszigeten a La Roux, a Wombats és Katy B lép fel, a Vasúttörténeti parkban Carl Craig és Solomun fog zenélni, a Vidámparkban pedig DOPE D.O.D. és Sub Focus várja a fesztivál vendégeit. A szervezők újabb hat fellépőt is bejelentettek: Budapestre érkezik az osztrák Peter Kruder, a kanadai Austra, az Aquarius Heaven, az izraeli Garden City Movement, a futurista német NYMA és a b

Budapest Essentials 2015
A népszerű belvárosi klubok, múzeumok, éttermek és kávézók után a különleges helyszínek is felkerültek a Budapest Essentials fesztiváltérképére: június utolsó hétvégéjén egy egészen új oldaláról ismerhetjük meg a magyar fővárost. A ma már Holnemvolt Park néven üzemelő Vidámpark a Dope D.O.D. és a Sub Focus fellépéséhez kölcsönöz egyedülálló díszletet, a Vasúttörténeti park retro mozdonyai között pedig Carl Craig és Solomun felel majd a jó hangulatért. Exkluzív fesztiválszínpaddá változik a Zwack Unicum gyárudvara is, de nem marad ki a sorból a közelmúltban felújított Várkert Bazár Öntőház udvara, ahogyan a spa disconak otthont adó Széchenyi fürdő, a Duke Dumont koncertet befogadó Vásárcsarnok és a Hold utcai Belvárosi Piac sem.
La Roux, The Wombats és Katy B – a Margitszigeten igazi világsztárok fognak zenélni, de a fesztiválközpont nagyszínpada mellett a ZIPPP Klubban is lesznek koncertek. A Palatinus Strandon a Citymatiné csapata és Dj Cassy gondoskodik a felhőtlen szórakozásról, míg a Csillebérci Strand hivatalos after party helyszínként funkcionál majd. A Gozsdu Sky Terrace, a 360 bár és a Gozsdu udvarban felállított pop-up színpad is izgalmas programokkal készül, míg az Akvárium klubban a Gold Panda, a Zinc, az Answer Code Request live és a Cosmin TRG táncoltatja meg a fesztiválozókat. A korábban bejelentett line-up mellett új nevek is felkerültek a listára: az elektronikus zene osztrák legendája, Peter Kruder, a kanadai Austra és az Aquarius Heaven, a brit DJ, Cassy, az indie-popos izraeli Garden City Movement és a futurista német NYMA. A külföldi zenekarok mellett élvonalbeli magyar előadók is szerepelni fognak a felhozatalban.
Fotó: Budapest Essentials
Az esti koncerteken túl a szervezők saját tartalmakkal és nappali programokkal is megtöltötték a négynapos fesztivált: a karszalag ellenében ingyenes a belépés a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, számos budapesti gyógyfürdőbe és a Ludwig Múzeumba is. Féláras belépőket biztosít több kiállítóközpont, köztük a Capa Központ, a Vasarely Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria, de a kedvezményes helyek listáján szerepelnek a belváros legfelkapottabb éttermei, streetfood helyei, újhullámos kávézói, manufaktúrái és színvonalas szórakozóhelyei is. Az ínyencségek mellett Budapest macskakövekbe és falakba vésett titkait is felfedezhetik a résztvevők, hiszen a Hosszúlépés csapata egyedi városnéző túrákat kínál: a repertoárban van hollywoodi, 4-es metró és „Made in Budapest” séta is. A fesztivál szervezői saját túrával is készülnek: az Instant Budapest Art keretében – Nádudvari Noémi esztéta segítségével – az utca művészetét is megismerhetjük.
Fotó: Budapest Essentials
A szervezők „Nekem Budapest” címmel önálló kiállítást is szerveznek: a Budapest Essentials kulturális központjává alakuló Telep Art, Bar és Galéria olyan művészek munkáinak ad otthon a fesztivál 4 napjára, mint Hitka ViktóriaGáldi Vinkó AndiMurányi Kristóf és  Weiler Péter.