A budapesti zsidó negyed egyik legfrekventáltabb sarkán található Macesz Huszár 2013 óta képviseli az újragondolt zsidó konyhát a városban, amivel az évek során sok elismerést gyűjtött. Megújulni viszont olykor szükséges: 2015 április 9-től egy kicsit máshogy, de ugyanazzal a minőséggel és vendégszeretettel várja a betérőket a felturbózott, átkeresztelt Macesz Bistro.

Mindenkinek az életében eljön az ideje a sok éves tapasztalatok alapján történő megújulásnak. Ez a pillanat most következett be a 2013 óta működő MaceszHuszár - illetve most már MaceszBistro - életében, amely a kezdetektől fogva arról volt híres, hogy újragondolta és népszerűvé tette a hagyományos zsidókonyhát.

Ez a vonal a változások után is megmarad, viszont a zsidó gyökereket megtartva most egy kicsit magyarosabb irányba indul tovább az étterem. A döntést azzal indokolják, hogy a vendégeik körében sok a külföldről érkező turista, akik ha betérnek, valami magyarosat szeretnének enni.

Ami legszembetűnőbb, hogy az étterem belső terét elég rendesen átalakították: felhagytak a nagymama nappalija hangulattal, és a nagypolgári, otthonos helyet egy letisztultabb, tágasabb, világosabb, izgalmas bisztrós arculat váltotta fel.

De természetesen a változások nem álltak meg a felszínen, az étterem csapata egészen egészen a gasztronómia mélyére is lenyúlt, hogy új dolgokat találjon ki: az új étlapon többek között olyan fogások vannak, mint laskagombás tejfölös csuszatészta, ribeye steak sült zöldségekkel és burgonyával, kacsamell csipkebogyó krémmel, báránygulyás, tatár beefsteak vagy krokett, fogas filé parajos burgonyával.

Ami jó, azt viszont nem érdemes piszkálni. Ezt észben tartva pedig megmaradnak a nagy kedvencek, mint például a húsleves maceszgombóccal, a sólet és a flódni.

Újdonság még, hogy a megújulás részeként életre hívtak egy új eseménysorozatot is: a MaceszGastroTour célja, hogy felpezsdítse Budapest belvárosának gasztronómiai életét, borászok és gasztrobloggereket közreműködésével.