Ami Roy és Ádám slágerében még csak vágy volt, az mostantól a WestEnd tetején megépült Jump City-ben valósággá válhat: lehet „szerteszét nézni és csak szállni" a világ legnagyobb szabadtéri trambulinparkjában.

A Millenium Tetőkert három hektáros területéből 1100 négyzetméteren terpeszkedik az egyedülálló létesítmény, amely áprilistól egészen szeptemberig végéig várja az ugrálás iránt lelkesedőket.

„A hét különböző zónából álló park jellegzetessége a faltól-falig történő ugrálási lehetőség, ügyességi elemekkel tarkítva. Minden zóna más-más képességet fejleszt, mint például a 12 méter hosszú egybefüggő gumiasztal, a szivacsmedence, a kidobós, a kosárlabda és a freestyle zóna vagy akár a fitnesz-foglalkozások, illetve a trambulin deszka, amellyel snowboard, kite surf és gördeszka elemeket lehet gyakorolni. A kicsikre is gondoltak az ötletgazdák, a 3-8 évesek a park gyermekpályáit vehetik igénybe, így az egész család egyszerre szórakozhat. Ez nem csak sport, hanem élmény, közösségi szórakozás, a fitt élet kitűnő eszköze. A képzett animátorok segítségével bárki elsajátíthatja a trambulinozás alapjait, majd akár magasabb szintre is léphet” – mondta a megnyitón Kalmár András, akinek 2012-ben pattant ki a fejéből a közép-kelet európai régió első szabadtéri trambulinparkjának gondolata.

Ahogy Takács Árontól, a többek között akrobatikus kosárlabdában nyomuló világhírű Face Team csapat alapítójától megtudtuk, a trambulin igen hasznos a gyerekeknek, mert fejleszti a koordinációs- és állóképességet, javítja az erőnlétet. Ez utóbbit megerősítette a szivacsmedencébe hasast ugró Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszónk, aki szintén kipróbálta a park adta lehetőségeket: „Két perc ugrálás után felment a pulzusom, az egész testemet megmozgatta. Szeretem az összetett gyakorlatokat, úgyhogy biztos fogok még ide jönni.”

A nyitónapon bemutatót láthattunk a Face Team mellett Bánhegyi Adrienn ugrókötél világbajnoktól, de ugrándozott egy jót Dudás Miklós világbajnok kajakozó társaságában Molnár Andrea táncos is.

Ami az árakat illeti, kicsiknek (3 és 8 év között) 1300 forintba kerül egy félórás jegy, nagyoknak (8 éves kortól) 1500 forint ugyanennyi időre, míg egy teljes órára 2500. Iskolai csoportjegyet (800 Ft/fő) és fitnesz jegyet (1500) is piacra dobtak.
Jump City1062 Budapest, Westend City Center, Váci út 1-3.
Facebook-oldal