Tavaly indult be igazán a városban a rooftopozás: munka után nincs is jobb, mint felugrani az egyik tetőteraszra egy fröccsre, és figyelni a legörökérvényűbb show-t: a naplementét. Az időjárás azonban nem mindig kedvezett ezeknek a helyeknek, és nekünk se, sajnos. Ezen a síkon indultak el a Gozsdu Sky Terraceosok, és kialakítottak egy esőhelyszínt, amely igazából egy a terasszal fuzionáló klubhelyiség lesz.

Ha visszagondolunk a 2014-es nyárra, kevés olyan hétvége volt, amikor az időjárás ne viccelt volna meg minket. Ilyenkor, ha az ember már éppen lendületben van, azokra a (zárt) helyekre is elmegy bulizni, amelyekre amúgy nem is gondolna. Ha jó a társaság, akkor egy kis szél vagy eső nem veheti el a kedvet a mulatságtól, pláne, ha régóta készültünk az estére a barátokkal. Viszont, mindig kell egy „B terv”.


Az ötlet tehát szuper, hogy egy szabadtéri szórakozóhelyhez csatoljanak egy fedett másikat, ráadásul egy épülettömbben. A Gozsdu

Parkolóház 6. emeletét, mely után következik a terasz, teljes mértékben átalakították, hangszigetelték, ötletes enteriőrrel dobták fel, hogy egy cirka 250 ember befogadására képes klubot nyissanak meg már most, április első hétvégéjén.

Kötöttségektől, feszengéstől mentes, laza helyet, ahol ugyan az elektronikus zene dominál majd, de lesznek akusztikus koncertek, élő zenei produkciók és kiállítások is. Azt a réteget szeretnék megtalálni, akik nem feltétlenül a legkommerciálisabb house zenére pörögnek, de nem is szeretnének elborult zajra bólogatni. Így elsőre mi inkább undergroundnak látjuk az egészet – erre rá fog segíteni a belső kialakítás is.

A leülős-beszélgetős rész mellett nagy hangsúlyt kap majd a tánctér is, ami pedig plusz jó hír, hogy bármikor felugorhatunk majd a teraszra levegőzni, vagy akár egy cigarettára. A kora tavaszi napokon biztos lesz majd olyan, hogy már délutántól szól a chillesebb zene fent a teraszon, és bár a hivatalos nyitó előtt járunk majd, elfogyaszthatjuk náluk az első rooftopos sört.

A VII. kerület tetőteraszos szórakozóhelyének programjaiban is változások lesznek, hiszen tavaly elmondásuk szerint nem használták ki teljesen a Gozsdu Sky Terrace adta lehetőségeket. A megszokott bulik mellett idén még jobban rámennek majd a grillételes vonalra a különleges sörök és borok mellett. És, hogy ne csak a klasszikus partykban gondolkodjunk, workshopokkal, vasárnapi családi délutánokkal, reggeli jógaórákkal, délutáni stand up comedy produkciókkal is készülnek. Egy biztos, április 4-én indul a Gozsdu Sky Garage, és májusban startol az új tetőterasz is.
Gozsdu Sky Terrace (bezárt)
Cím: 1073 Budapest, Holló utca 6. (Gozsdu udvar - EZ Parkolóház, 6.emelet)