Nagyon úgy néz ki, hogy idén újra megrendezésre kerül a Critical Mass, csak éppen más lesz a neve. A legnépszerűbb bringás rendezvény 2004-ben indult, az utolsó 2013-mas felvonuláson pedig több mint százezren vettek részt. Az CT-t tavaly már nem rendezték meg, arra hivatkozva, hogy a kezdeményezés elérte a célját. Amint a jelenlegi helyzet jól mutatja, igény igenis van rá.

Egy minden eddiginél nagyobb felvonulással térnek vissza a budapesti bringások április 25-én. A megmozdulás kísértetiesen hasonlít a 2013-ban utoljára rendezett Critical Mass-re, csak éppen most I Bike Budapestnek fogják hívni.

A nagy együttbringázás oka az, hogy a levegőben gyakorlatilag az utolsó CM óta benne volt, hogy lenne igény egy közös tavaszi felvonulásra, így - annak ellenére, hogy a korábbi szerveződés elérte a kitűzött céljait - az egykori és az új szervezők úgy döntöttek hogy miért ne. A dolgot kicsit tovább is gondolták, ugyanis ezúttal egy 19 km hosszú tekerésről van szó, amelynek útvonala a következő: Bakáts tér - Pesti rakpart végig a Hélia szállóig - Dózsa György út - Hősök tere - Andrássy út - Oktogon - Nagykörút - Rákóczi út - Erzsébet híd - Alagút - Lánchíd - Pesti rakpart - Margit híd - Margitsziget. Ez azért különleges, mert a Margit-szigeten még soha nem volt bringaemelés.

Természetesen bárki bárhol be, vagy lecsatlakozhat, illetve ha épp valaki úgy látja jónak, akkor le is vághat szakaszokat.

Az Urbanplayer interjújából kiderül, hogy nem Critical Mass nosztalgiapartit szeretnének csinálni, hanem inkább a legjobb tavaszi CM-es felvonulásokhoz hasonló, a tekerés üzenete pedig valami olyasmi lenne, hogy Budapest bizony bringás város.

Az eseménnyel kapcsolatban több száz plakát és matrica kerül majd kiosztásra, amelyek remélhetőlég a város minden szegletébe eljuttatják a nagy hírt. Aki kíváncsi a részletekre, az az I Bike Budapest Facebook oldalán, vagy itt megtalál mindent.