Akár Budapestet, akár valamelyik vidéki nagy- vagy kisvárost választod, biztos találsz valami számodra érdekeset a programkínálatban a zenei és gasztrofesztiváloktól kezdve a kulturális és sporteseményekig. Összegyűjtöttük, milyen eseményeket nem érdemes kihagynod idén tavasszal.

Nemzeti ünnep (március 15.), az egész országban


Ezen a napon az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezünk.

Már hagyományosan családi programokkal készülnek a budai Várban.

Budapesti Étteremhét (március 16–22.), Budapesten és vidéken


Az Étteremhét alatt a vendégek a legjobb éttermeket próbálhatják ki jutányos áron. A tavaszi kiadásban részt vevő éttermek listáját itt találod.

Balaton Szupermaraton (március 19–22.), Balaton


Ha lefutod, kezdj el edzeni, ha nem, akkor gyere szurkolni! Részletek itt.

Macaron-nap (március 20.), Budapest, Akvárium Klub Macaron-fanatikusok, ez a ti napotok! A macaronok ünnepét minden évben megrendezik. Részletek itt.
Szent Patrik-napi felvonulás (március 22.), Budapest

A Budapesten élő írek (sok más érdeklődővel együtt) minden évben zöldbe öltöznek, és sok-sok Guinnesst isznak, hogy megünnepeljék Szent Patrik napját. A felvonulás a Szabadság térről indul, és általában valamelyik ír pubban ér véget.

Magyar Ízek Húsvéti Vására (március 27–29.), Budapest


Az Erzsébet téren megtalálod Magyarország ízeit és minden egyebet, ami a húsvéti hangulathoz elengedhetetlen.

Táncháztalálkozó (március 27–29.), Budapest

Néptánc- és népzenei fesztivál előadásokkal, workshopokkal. Sőt, autentikus népi ruhadarabokat, ékszereket, hangszereket, valamint népi kézműves termékeket is vásárolhatunk majd.
Húsvéti Fesztivál (április 5–6.), Hollókő

A világörökségi falut minden évben ezrek keresik fel egy hétvégére, amely a különleges magyar húsvéti hagyományokról, a díszes népviseletről, a népzenéről és a kézműves mesterségekről szól.

Titanic Nemzetközi Filmfesztivál (április 10–18.), Budapest

Filmfesztivál és filmverseny egyben. A világ minden részéről érkeznek alkotások, a zsűri pedig Hullámtörők-díjjal jutalmazza a legjobb filmet.

Budapesti Tavaszi Fesztivál (április 10–26.), Budapest


Hatalmas összművészeti fesztivál, amely rengeteg művészeti ág magyar és nemzetközi tehetségeinek nyújt bemutatkozási lehetőséget. Változatos, világklasszis előadások több tucat helyszínen: klasszikus és kortárs zene, opera, jazz és pop, világzene, tánc, kortárs cirkusz, színházi és képzőművészeti programok.

Budapest 100 (április 18–19.), Budapest

Budapest 100 éves épületeit ünnepeljük: ilyenkor bárki betekinthet a házak mindennapjaiba a vezetett túrák, a múlt eseményeit felelevenítő előadások, fotókiállítások és padlásbejárások keretében. Egyik kedvencünk!
Telekom Vivicittá Félmaraton (április 19.), Budapest

Ez már a 30. jubileumi esemény. Nem kell megijedni, mindenki megtalálhatja az edzettségi szintjének megfelelő távot. Részletek itt.

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (április 23–26.), Budapest


A különböző országok irodalmi alkotásait népszerűsítő fesztivál sok vendéggel, könyvbemutatóval, kerekasztal-beszélgetéssel.
Budapest Táncfesztivál (április 27. – május 3.), Budapest

A tánc összes műfaját felölelő bemutatók nemzetközi és magyar profi táncosok előadásában. Részletek itt.
Rosalia (május 8–10.), Budapest

Rozé vagy pezsgő, egy kis jazz és finom falatok – jól hangzik? Akkor a Rosalia tetszeni fog!
Food Truck Show Budapest (május 8–10.), Budapest, Dürer KertA Dürer Kert Piknik Parkjában sorakoznak fel a legszuperebb „büfékocsik”. A food truck trend egyre inkább terjed, egy helyre hívva az összes vendéglátót, szuper kis hangulat kerekedhet. Részletek: itt Coca-Cola Testébresztő Női Futógála (május 17.), Budapest

Erre a futásra még bőven van időd felkészülni. Hajrá! Részletek itt.

Pünösd Piknik 3.0 (május 24.), Budapest, Dürer KertImmár a harmadik éve rendez adománygyűjtő bográcsos bulit a Dürer. Idén is lesz főzőverseny, koncertek, tombola, gyerekprogramok. Gourmet Fesztivál (május 21–24.), Budapest


Egy helyen kóstolhatod meg a legjobb magyar éttermek ételeit, a magyar gourmet konyha legjavát. Kötelező program, ha rajongsz a magyar gasztronómiáért a vidéki gyöngyszemektől a budapesti sztárséfekig.

Májusünnep az Operaházban (május 15. – június 1.), Budapest


Idén az Operaház a Májusünneppel egy időben rendezi meg a Faust225 Fesztivált is. Részletek itt.

Múzeumok Majálisa (május), Budapest


A program célja, hogy a Nemzeti Múzeum a többi budapesti múzeummal összefogva bemutassa művészeti és kulturális értékeinket. Részletek itt.

Budapest Pride Felvonulás (még nincs időpont), Budapest


Egy nap azért, hogy az LMBTQ-jogokat az év 365 napján elismerjék. Részletek itt.