Bár a hőmérő nem feltétlenül ért vele egyet, de a naptár szerint egyértelműen itt van a tavasz, ami a népsűrűség növekedését jelenti a Margit-szigeten. Természetesen a futókra gondolunk, akik közül sokan a téli hónapokban sem feledkeztek meg kedvenc 5300 méteres körükről, néhány napon belül pedig a mínuszoktól idegenkedők is futócipőt húznak.

Ha rögtönzött, nem reprezentatív közvélemény-kutatást végeznénk Budapest kedvenc futópályáiról, a Margit-szigeti jó eséllyel végezne minimum a dobogón. Nem véletlenül, hiszen a város egyik leghangulatosabb helyén körözhetünk. Kinek ne adna erőt mondjuk naplementekor a Duna csillogó víztükrének vagy a cél felé közeledve a budai oldalnak a látványa?

Mindezt remekül összefoglalta a sziget és a futás egyik leglelkesebb híve, a pályán szinte napi rendszerességgel kilométereket faló Kvázibárki-tag, Zsófi: "A Margit-sziget a futóknak együtt jelenti a napi edzést, a régi barátokat és az új arcokat, a stressz-levezetést, a szabadságot és a hőssé válás terepét. Száz vagy ötszáz méter, egy kör vagy akár nyolc? Teljesen mindegy, itt senki nem kér számon. Ezen a szigeten azzá válsz, akivé lenni akarsz. És hogy mi az, ami még olyan elképesztően jó itt? A sziget hosszan elnyúló képe a Jászai felől, a kőlépcső a pesti oldalon, a gólyák az állatkertnél, akik hóban-fagyban is kint állnak, a toronyházak az Árpád-hídnál, az eléd bevágó bringóhintók, a Palatinus strand zaja nyáron, a Hajós Alfréd büféjéből kiszálló kajaillat, a folyó, ami körbevesz és az a semmihez sem hasonlítható látvány, ami a Margit híd alá érve a szigetcsúcsnál fogad. Ennél jobb futópályát még egy városban sem találtak ki."

Márciustól újra nagy számban előzhetik meg egymást a kocogók, a haladók és a profik a rekortán pályán, melynek pesti oldali szakaszát tavaly ősszel javították ki (egyrészt kiszélesítették, másrészt a burkolat korszerűbb és ízületkímélőbb lett, a nemzetközi szabványoknak megfelelően), bár a pálya egy része még le van zárva.

A kiszolgáló részleg most lett felújítva, a futópálya másik oldala pedig a munkálatok téli leállása és a tavaszi újraindulást követően nyárra készül el teljesen, akárcsak a tájékoztató rendszer, melynek kialakításához felmérés alapján igénybe vették a lakosság véleményét.

Tehát nincs más hátra, mint előszedni a szekrényből a futócuccot, zsebre vágni a bérletet vagy a jegyet, felpattanni 4-es, 6-osra, majd a Margit-szigetnél megnyomni a leszállásjelzőt, alapos bemelegítést(!) követően az időmérő óra állni és megkezdeni az idei első lépéseket.