Hamarosan egy alternatív minisorozat indul a budapesti valóságról, amelyet ezúttal az ismert cipőtervező Anna Zaboeva, avagy egy 8 éve itt élő orosz bevándorló mindennapjain keresztül élhetünk meg. A webszériának semmilyen tanító célzata nincs és messzemenő következtetéseket sem kíván levonni a magyar főváros életéről, egyszerűen csak azt szeretné bemutatni, hogyan látja egy itt élő külföldi a várost és az itt élőket.

Anna Zaboevát a legtöbben különleges cipőiről ismerjük, most viszont a tervező egy egészen új oldaláról mutatkozik be. Az egykor operatőrként szakmát szerző cipődizájner már évek óta rögzíti az életének különböző mozzanatait, most pedig úgy döntött, hogy tematizálja ezeket, és egy, a tervek szerint 7-10 részes minisorozat keretein belül megmutatja nekünk, hogyan éli meg a velünk való mindennapos találkozásokat.

Anno azért kezdtem el forgatni, mert gondoltam, hogy majd megmutatom a gyerekeimnek ezt a korszakot az életemből. Kezdetben a bulikat vettem fel, de aztán azok elég unalmasak kezdtek lenni, ezért váltottam és kivettem a kamerát az utcára. Aztán nemrét rájöttem, hogy ebből valami mást is lehetne csinálni, például egy sorozatot” - meséli Anna, aki legalább annyira lelkes az új projekt miatt, mintha cipőket kellene készítenie.

A koncepció egyébként rendkívül egyszerű: a Hétköznapok Budapesten azt szeretné megmutatni ami van, úgy ahogy egy 8 éve itt élő orosz nő látja, anélkül, hogy bármit is bírálna, vagy bármilyen következtetést levonna. Ez a sorozat a budapestieknek készül Budapestről, anélkül, hogy bármin is megpróbálna, vagy akarna változtatni.

Én szeretek itt lenni, itt is akarok maradni. Jól érzem magam abban, amiben vagyok, és az egyetlen célom az, hogy mindezt dokumentáljam. Szeretném éreztetni az igazi budapesti hangulatot, és megmutatni az utca embereinek a történetét, aki például most az utcán él, de amúgy öt nyelven beszél. Mindenki mögött van egy érdekes történet.” - teszi hozzá.

A sorozathoz - amely a fiataloktól kezdve az öregekig mindenkivel foglalkozik és mindenkinek szól - már minden megvan: az évek során több száz órányi nyersanyag gyűlt össze, amelyekből várhatóan 7-10 darab 15 perces rész készül majd el, ha pedig sikeres, akkor talán folytatódik. Az első teljes epizód nőnapra várható, feltéve, hogy sikerül addigra összerakni. Anna egyébként azt üzeni, hogy minden építő jellegű kritikát és észrevételt szívesen fogad.