Van, akinek csak egy szimpla időmérő eszköz, de legtöbbünknek fontos találkozók, randevúk, viszontlátások, búcsúk előtti meghatározó ikon a Moszkva tér/Széll Kálmán tér órája. A kedves órát a felújítások következtében természetesen örökre leszerelték helyéről, ám ha szarkofágot nem is kap, meglátogathatjuk majd nosztalgiából a Budapesti Történeti Múzeumban, sőt, nem marad találkozóhely nélkül az új köztér sem.

Sokakat megérintett a téma, hiszen a város lakóinak, a tér áthaladóinak, árusainak, dolgozóinak, a budai oldal lokálpatriótáinak mindennapjait befolyásolta a kultikus találkozóhely. A Széll Kálmán tér órája már sosem ketyeg majd a vadiúj, felújított közterületen. Helyére új, innovatív szerkezet kerül, melyet a Szövetség ’39 csapatra bíztak. (az ő munkájukat dicséri a Dohány utcai Holokauszt Emlékfal is).
Szabó Simon, a Moszkva tér főszereplője is megjelent az elemmel működő óra utolsó aktív perceire, sőt egy Facebookos csoport is alakult az embléma további pályafutásának követésére. Egyelőre a Kiscelli Múzeumba vitték, ahonnan a Várba, a Budapesti Történeti Múzeumba helyezik majd, el, egy esetleges alternatív helytörténeti kiállítás részeként. A helyszínen jártunk.