Mi a sportkedvelők szerencseszáma december közepe és január eleje között? A 180-as. Pardon, a "száááznyooolcvaaaaan!"-as! Az ünnepi időszakra elcsendesedő hazai rajongókat ilyenkor a világ legjobb nyíldobálói pörgetik fel ismét. A PDC darts világbajnokság közvetítései a téli pihenő alatt sok-sok hívet szereznek az alapvetően kocsmasportnak tartott, de valójában komoly koncentrációs és állóképességet igénylő dartsnak; rengetegen kapnak kedvet a hangulatos és izgalmas meccseket nézve, hogy dobálják a dupla kiszállókat. De hol érdemes és lehet ezt megtenni Budapesten? Segítünk.

Persze nem szabad elkeseredni, ha az első néhány alkalommal nem oda csapódnak be a dárdák, ahová, mondjuk, a 14-szeres világbajnok Phil Taylor háttal állva is bevágja. Ha nem vagyunk őstehetségek, a kezdeti hajigálások során ne számítsunk a három nyílból kidobható legnagyobb pontszámra (ami a 180, ugye).

Ahogy az élő közvetítéseken láthatjuk: a képernyő sarkában, amikor a versenyző kiszálló környékén van, a számítógép javasolja neki, hogy a következő nyila(ka)t melyik szektorba dobja. A vérprofi és tapasztalt játékos ezt nem látja, hanem fejben számolva, lépésekkel előre gondolkodva másodpercek alatt dönti el, hová céloz majd. Egy kezdőnek természetesen nem kell, nem is lenne képes ezt az utat járni, bőven elég, ha a gép segítségével megpróbál minél hamarabb 0-ra lejönni.

Összegyűjtöttünk néhány klubot, helyet, ahol bátran ki lehet próbálni megfelelő körülmények között a nyíldobálást.
Noiret Biliárd és Darts Szalon

A Noiret városszerte ismert már, hiszen a legnépszerűbb kocsmasportok találkozási helye 20 éve. A csocsó és a biliárd mellett dartsozni lehet az Operaház szomszédságában, ahol felszerelések vásárlására is van lehetőség. A játék credit- vagy percalapon működik.

Hol? 1066 Budapest, Dessewffy út 8-10.
WeboldalSmile Darts Club

Nincsenek Sátántangó hosszúságú órák a Pozsonyi úton, de ha az alapoktól szeretnéd megtanulni a játékot, itt megteheted. Január végén három hónapos tanfolyam indul totál kezdők számára a Tar Béla Darts Iskolában. A haladóknak versenyeket is rendeznek.

Hol?

1042. Budapest, Pozsonyi u 4/c.
WeboldalAktív Stúdió

A családi kezdeményezésre alakult Aktív Stúdió igyekszik megoldani a terembérlés problémáját több sportágban. Otthonos, barátságos és családias környezetben lehet sportolni, többek között nyilván dartsozni.

Hol?

1163 Budapest, Veres Péter út 5/b
WeboldalTungsram Sport Club

Újpesten a Tungsram SC csarnokában az Aktív Stúdióhoz hasonlóan nem kizárólag a nyilakat lehet dobálni. A klasszikus kocsmasportok mindegyike megtalálható a Megyeri úton.

Hol? 1044 Budapest, Megyeri út 6.
WeboldalWallhalla Club

A Viking hősök csarnoka, a Walhalla Club közel 1000 négyzetméteren vár a belváros szívében. A hetedik kerületi Dohány utcában a versenyszabályoknak megfelelő Soft darts gépek állnak rendelkezésre sokféle játékvariációval.
Hol?
1074 Budapest, Dohány utca 1/A
Weboldal