December 19-e óta már a magyarok számára is lehet értelme az Apple saját, iOS 6-tal együtt bevezetett térképének, hiszen az alkalmazás lehetővé tette Budapest 3D-s bebarangolását. Ennek természetesen gyakorlati haszna nem sok akad (legfeljebb az időutazni kívánó turistáknak), de remekül el lehet vele tölteni a munkaidőt, illetve tanulás helyett is ajánljuk.

A Mac-en, iPad-en és iPhone-on elérhető AppleMaps-nek elég rossz volt anno a fogadtatása: gyakorlatilag mindennel baj volt, amivel baj lehetett, és a cég vezére, Tim Cook még elnézést is kért amiatt, hogy ilyen állapotban piacra dobták. De ezennel mi úgy döntöttünk, hogy megbocsájtunk, hiszen a 3D-ben bebarangolható városok között megjelent Budapest is.

Az Apple3D-s a modellezésben is bizonyított: az épületek, a GoogleMapstől eltérően, a Flyoverben végre kiemelkednek a térből, és meglepő részletességgel mutatják meg a város nevezetességeit. De persze nem csak ennyit tud: a térkép minden részletre kiterjed, vannak kopott háztetők, napsütötte erkélyek, és még az autónkat is sikerült kiszúrni rajta a ház előtt. Mondjuk ki, az egésznek nem sok gyakorlati haszna akad, viszont remek móka.

Fővárosunk megjelenése egyébként kicsit meglepő volt, mert kezdetben csak a világ legfontosabb városairól készült el a térkép, Budapestről pedig nem sejtettük, hogy ilyen hamar sorra kerül. Mindeképpen bóknak számít, hogy egy kalap alatt modelleznek le minket a nagyokkal

FlyoverTourhoz rá kell keresni Budapestre

AppleMaps-ben, átváltani "satellite módra", majd a jobb alsó sarokban ráklikkelni a “3D” feliratra. A térkép természetesen minden irányba elforgatható, valamint zoomolható. Jó szórakozást!