Korábban bemutattuk már a Vár alatt található, a környékbeliek körében népszerű sörös törzshelyet, amely az elmúlt időszakban jelentős átalakuláson ment keresztül. A meglévő pozitívumokat megtartották, a fölösleges dolgokat viszont szó szerint kidobták, hogy a sörre koncentráló bárrész mellett egy miniatűr lakásbisztrót nyissanak, ahol a baráti társaságok nyugodtan vacsorázhatnak és társaloghatnak akár egész este.

Az előtérből balra találjuk a sörözőt, jobbra pedig a kisszobányi "éttermi" részt. Előbbi az igényesebb sörös réteg egyik biztos pontjának számít, hiszen négy csapon találunk válogatott magyar söröket, - többek közt a Bigfoot és a Hedon termékeit - a kínálatot pedig számtalan üveges verzió egészíti ki, itt már feltűnik egy-egy német kolostori sör is.

A tulajdonos, Boros Gábor régóta szeretett volna egy saját sörözőt. Az eredmény igazi, férfias hely lett, amelynek tereiben a berendezés részét képező vasúti talpfák és a gőzölgő sörös marharagu illata keveredik. Utóbbit a gyerekkori baráttal, Nánási Lajos séffel együtt alkották meg. Nem sok helyet ismerünk, ahol a (kézműves) sörökhöz találták ki a menüt, az itt kapható sörös marharaguhoz pedig még hasonlót sem ettünk, tényleg érdemes kipróbálni.

A marhahús mellé répa, fehérrépa, kis zeller és gomba megy a fazékba, mindezt stouttal (felsőerjesztésű, angol/ír eredetű fekete sör) párolják, a szaftot gyömbéres mézes puszedli teszi sűrűvé, az ízeket pedig a szója, a barna cukor, a babérlevél és a kakukkfű teszi kerekké. Mindez házilag készült melaszos sörkenyérrel érkezik: jól kitalált, finom és emberes fogás, ami szerintünk hamarosan az egyik sláger lesz a környéken.

A kínálatban természetesen más sörkorcsolyákat is találunk: akár a konfitált tarját, akár felvágottas tálat vagy a debrecenit választjuk, jól csúszik rá a sör vagy a Márkházi pálinka.

A Hunyadi nemcsak a sörrajongóknak, hanem a főzőknek is az egyik törzshelyévé válhat, hiszen a kis üzletben már sörfőző estet is tartottak.

Sikerült tehát egy bensőséges hangulatú kis helyet létrehozni, ami megér egy kellemes esti sétát a Clark Ádám tér, a Batthyány tér vagy akár a Halászbástya felől. Sem a csapolt sörökben, sem a marharaguban nem fogtok csalódni.