Nagypolgári elegancia a mai kor igényeire szabva, ez lesz a Prestige Hotel Budapest, a főváros új hotelkülönlegessége, mely 2015 tavaszán nyitja meg kapuit. A Hotel éttermi együttműködő partnere a nemrég a világ 25-dik legjobb éttermének választott, Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira séf együttműködéséből Magyarországon elsőként Michelin csillagot fialó Costes lesz.

A Hild József által tervezett, Vigyázó Ferenc utcai Prestige Hotel Budapest éttermi együttműködő partnere a a világ 25-dik legjobb éttermének választott, Michelin csillagot kiérdemlő Costes lesz. Az étterem a csillag megőrzésének érdekében még egy ideig tovább működik majd a Ráday utcai eredeti helyszínén is, de úgy tűnik, hogy a szállodában nyíló Costes Downtown étterem lesz a márka új zászlóshajója.

A konyha kiválóságáról továbbra is a portugál sztárséf gondoskodik majd mindkét étteremben. Az új helyszínen a nemzetközi trendeknek megfelelően, kicsit lazább, barátságos légkört teremtve, harmonikus és letisztult terekben képzelik el a vendéglátást. A Costes Downtown a szállodai vendégek teljes körű étkeztetési kiszolgálása mellett természetesen nyitva áll majd az utcáról betérő látogatók előtt is. A mára már szűkössé vált Ráday utcai éttermi tér helyett, itt már közel kétszer annyi vendéget tudnak majd leültetni, valamint látványkonyha és séfasztal is várja majd a gasztronómia szerelmeseit.

Az étteremnek otthont adó Prestige Hotelben  a design, a kompromisszummentes minőségi kivitelezés volt az építészeti tervezés alapvetése. Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde belsőépítészek a vintage stílust a modernitással, a klasszikus békebeli eleganciát és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik majd mind a szobák, mind a közös terek kialakításában, berendezésében. IPE Cavalli bútorok, Swarovski kristálycsillárok, Villeroy & Boch szaniterek, kézzel festett angliai selyemtapéta, SICIS bronz szemcsékkel végighintett padlóburkolat, prémium minőségű Harlequin Leonida Velvet textilek uralják a teret és kényeztetik a szemet.

A felújítás során a hotel visszakapja eredeti szépségét. Sőt az épület belső szerkezete is megmarad, ezáltal a 85 szobás szálloda minden szobájához kijárat tartozik majd a belső körfolyosóra, a hat emelet magas átriumra. A hotelben relax részleg és konferenciaterem kialakítását is tervezik, így egyszerre tudja a turistaként Budapestre érkezőket és az üzleti utazókat kiszolgálni.