Szinte minden hétvégére jut egy gasztro tematikájú fesztivál, az idénynek megfelelően. Ősszel a szüret, az őszi gyümölcsök, a Márton nap és a sütőtök a slágerek, de a sütemény és a torta pont olyan témák, mely az év bármely részében jó apropó lehet. Hidegben, melegben, esőben, hóban is szeretjük az édességeket. A SütniCake egyszerre fesztivál, kiállítás és egy fórum, ahol összefuthatnak a cukrászdák megszállottjai.

Hosszas tervezés és szervezés után, 2014-ben elsőként tartják meg a SütniCake sütemény és tortafesztivált. A szimpla kivitelezés helyett egy kreatívabb síkon indultak el, így a rendezvény tematikája Alice Csodaországban lett. Ez a mesés utazás több szinten is megjelenik: egyrészt a SütniCake által kiírt tortadíszítő verseny témáját, másrészt a hétvégi rendezvény kiállítóit is próbálták Lewis Carroll szürreális története felé terelni. Így számíthatunk rá, hogy a kiállítók desszertasztalainál cupcake formában üldögél majd a Fehér Nyúl, muffinokon csücsörít a Szív Királynő és tortákon heverészik majd az elcsigázott Alice.

A tortadíszítő versenyre rengeteg pályamű érkezett, mindkét kategóriában: a profik és az amatőr cukrászok tortáit külön zsűrizte Horváth Eszter, a SUGAR! Design Cukrászda dizájnere, Osvárt Judit a Budapest Design Week Project vezetője, Bakcsy Árpád ételfotós, Márk Szonja cukrász és blogger, valamint T.Nagy Tamás. Nagy meglepetésükre az amatőr kategória tortái még mutatósabbra sikeredtek. A rendezvény előtt volt szerencsénk körbejárni a legszebb műveket, melyek között találtunk nagyon színes, teljesen a történetre és a filmre emlékeztető tortákat, de sokan saját fantáziájukat engedték szabadjára, a már meglévő rajzfilmes kliséket elengedvén. A zsűritagok egybehangzó véleménye szerint az amatőr kategória győztese lett az abszolút első helyezett. Vasárnap a kétnapos sütimámor egyik fő eseményeként 15:00 órakor hivatalosan is kihirdetik a verseny legjobbjait. A szervezőktől megtudtuk, hogy noha a szinte szoborszerű tortáknál feltétel volt, hogy alapanyagaik ehetőek legyenek, engedélyezték a hungarocell vázra való “építkezést” is, hiszen több napot kell kibírniuk a mesebeli kreációknak.Ráadásul a múzeum aulájában felállítják az ország leghosszabb desszertasztalát, ahol a különböző cukrászatok, cukrászok és manufaktúrák mutatkoznak be hagyományos és újhullámos süteményeikkel. Ugyanúgy találunk majd itt flódnit vagy Sacher-tortát, mint mutatós és divatos cake-popokat, cupcakeket. Hosszú a kiállítók névsora, de ízelítőképp, akik biztosan ott lesznek: Porcukor, Paleo cukrászda, The Donut Library, Cake Shop, SUGAR! Shop, KicsiCake és a Horváth Cukrászda. Vásárlás és kóstolgatás mellett tartanak workshopokat, előadásokat is, ahol akár néhány fortélyt is elleshetnek majd a kíváncsibb sütemény-fanok. Illetve bemutatkoznak a flódnijáról híres tortatervező, Raj Ráchel marcipánfestményei is. Egy egész hétvége süteményillatban, gyönyörű környezetben.