Valós idejű közúti közlekedési információkkal foglalkozik a BKK legújabb szolgáltatása, ezúttal viszont nem a közösségek közlekedése a főszereplő. Az autósokkal foglalkozó rendszer segítségével a fővárosban közlekedő autósok interaktív online térképen tájékozódhatnak arról, hogy hol és milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

A főváros közlekedésszervezője a biciklisek és a tömegközlekedésben szereplők után most az autósokat lepte meg: a BKK INFO és a FUTÁR Utazástervező után elindították a BKK Info közúti változatát is, amelynek a célja, hogy mindenki hivatalos forrásból kapja meg a legfrissebb információkat az utak aktuális helyzetéről.

A BKK által létrehozott internetes felületen az előre jelzett forgalomkorlátozásokon túl a rendkívüli események is megjelennek, így a budapestiek folyamatosan értesülhetnek arról, hogy hol történt például baleset, vagy egy lámpahiba hol nehezíti a közlekedést a fővárosban. Az egyik legjobb tulajdonsága az alkalmazásnak, hogy az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt megjelennek a felületen, így nem érhet senkit túlzott meglepetés.

A közútiinformációk szövegesen és térképen megjelenítve is elérhetők. Az új útinformációsalkalmazás használata rendkívül egyszerű: az adott korlátozás szöveges leírására klikkelve automatikusan megjelenik térképen minden tudnivaló, illetve szürkével kiemelve az is, hogy a környéken milyen egyéb akadályokra lehet számítani. A dolog természetesen

visszafele ugyancsak működik, így a térképre is kattinthatunk, amire pedig az oldalsó szövegsáv azonnal reagál.

Nemsokára érkezik a weboldal akadálymentes változata is, ezért hamarosan a látássérültek szintén használhatják a hangos tájékoztatás segítségével, illetve fontos újításként a közeljövőben a szolgáltatás BKKInfo mobilapplikációja is integrálásra kerül.