Már nem először ír a magyar fővárosról, illetve budapesti helyekről a menő amerikai oldal, a thrillist.com. Ezúttal a sörforradalom egyik zászlóshajója, a Kertész utcai Csakajósör! került be egy összeállításba, mégpedig egy igen elit társaságba, a világ legjobb sörös bárjai közé. Úgy látszik, nem csak mi értékeljük a széles választékot és az egyedülálló hangulatot.

A üzlet mindössze néhány éve üzemel, mégis a nemzetközi sörturizmus egyik fellegvára Budapesten. Az alapító, Kővári Gergely úgy vágott bele a nyitásba, hogy - kezet a szívre - a legtöbb hazai sörfogyasztónak fogalma sem volt például a lager és az ale közti különbségről. A boltban elképesztően széles a kínálat, itt tényleg majdnem mindent megtalálunk, amit megtalálni érdemes. Viszont nem csupán a választék miatt különleges ez a bolt, hiszen néhány hordót csapon is tartanak: nem kocsma, inkább a sörbarátok zarándokhelye.

A budapesti üzlet igazán előkelő társaságba került, amelyben olyan helyek szerepelnek, mint a dublini The Brew Dock, a bambergi Café Abseits, a londoni Euston Tap, a párizsi La Fine Mousse, a koppenhágai Mikkeller és a prágai Zly Casy. A minden kontinensre kiterjedő összeállítást egyébként a "szakmabeli" Zach Mack, a New York-i Alphabet City Beer Co. tulajdonosa készítette.

Figyelem: az üzlet árubeszerzés miatt néhány napig zárva tart. További információk itt.