Közép-Európa legnagyobb divateseményére készül a Design Terminál, melynek helyszíne a Városligeti Műjégpálya lesz. Október 3-5. között tehát erős budapesti divatjelenlétre kell számítanunk.

A CEFD fontos célkitűzései a 2014-es pályázatra mind teljesülni látszanak: a 189 pályaműből 70 darab a visegrádi négyek országainak fiatal tervezőitől érkezett, tehát nagy az érdeklődés a divateseménnyel kapcsolatosan. Olyannyira, hogy az IMG Fashion, a New York-i és a berlini divathetek felelőse biztosítja idén a nemzetközi jelenlétet, segítségükkel a CEFD ugyanúgy bekerül a legnevesebb divatesemények naptárjába, mint a nagy hagyományokkal rendelkező elődök. A szakmai stábhoz csatlakozott a Toni & Guy Fashion Week Budapest is.

Az egész hétvégén át tartó rendezvényen a szombati napon 19 döntős kollekciót mutatnak majd be a nemzetközi zsűrinek, melyben Magyarországot Sándor Szandra, a Nanushka alapítója és kreatív igazgatója képviseli majd a szakmai ítészek között.Idei témául egymás megismerését választották, vagyis a pályázók a hozzájuk közel álló, mégis teljesen más kultúrák építészetét, hagyományait, jellemzőit kellett saját értelmezés után pályamunkájukba építeni, materializálni. A Design Terminál 10 000 euró értékű mentorprogramja, és az azonos értékű “CEFD Visegrád Award” vár a legjobban teljesítő, legtehetségesebbnek bizonyuló fiatal tervezőknek.

A CEFD 2014 az őszi nyitó hétvégéjére lett időzítve, ami egy szuper témakapcsolás. A pénteki napon már divatbemutatóit lehet meglátogatni, a szombati nap a döntőé, míg a vasárnap szakma i szempontból fontos a szervezőknek és a feltörekvő tehetségeknek, hiszen ekkor lesz a “buyer showroom”, vagyis a divatszakma jószemű befektetői és a tervezők közötti közvetlen párbeszéd platformja. Fontos, hogy az idei CEFD teljes jegybevétele az Ökomenikus Segélyszervezet munkáját támogatja majd.