Munkába menet, korán reggel általában a napi sajtó, a telefon, kávé kísér minket, hogy kicsit energikusabban induljon a nap. A zenehallgatás mindeközben megoldható, akár a rongyosra hallgatott trackekből, akár a rádióból is. A Budapest Voices most rendhagyó módon egy mini koncerttel lepte meg a munkába haladó budapestieket, méghozzá a Gellért téri metrómegállóban.

12 énekes, 12 szólamban , ismert és szeretett magyar pop/rock dalokat saját köntösbe bújtat. Az internet erejével, megosztások segítségével berobbanó együttes Alternatívák című első albumuk megjelenésének apropóján lépett fel a metróállomáson, hogy azokat is elérjék, akik nem ismerik még munkásságukat.

Kicsi, nagy, iskolás és a hivatalba tartó is egyaránt hallhatták a rögtönzöttnek tűnő, de természetesen gondosan előkészített koncertet. Nem mindennapi, hogy az utcazenészek és a manapság már egyre gyakoribb flashmobok helyett egy ismert csapat zenéi csendülnek fel egy extrém helyszínen, adott esetben egy metrómegállóban. Az instant koncert egyben az október 22-én, az Akváriumban tartandó albumbemutató előfutára volt.

Mi is elnéztünk a korai éneklésre, amin a járókelők első körben meglapődtek, élvezték a félórás koncertet, amíg idejük engedte, s csak eztán indultak tovább. Kellemesen indult a napunk.