Szeptember 1-je óta látható a History Channelen a Houdini. A csatorna saját gyártású minisorozatának különlegessége, hogy az Weisz Erik néven Budapesten született szabadulóművészről készült opuszt éppen Budapesten forgatták az egyébként magyar származású Adrien Brody főszereplésével. A sorozatban persze önmagaként is megjelenik a főváros, de néhány külföldként feltüntetett helyszín is nagyon ismerős lehet.

A HistoryChannelen szeptember 1-jén mutatták be a csatorna saját gyártású, 2 részes, Houdini életéről szóló minisorozatát, amelyben a legendás szabadulóművészt az Oscar-díjas Adrien Brody alakítja. A történetben az az igazán különleges, hogy mind Brody, mint pedig az alakított karakter, Houdini részben magyar származású, sőt, a sorozat maga is Budapesten és környékén (Etyeken) készült. Sokan biztosan a fejükhöz kapnak most, mert eszükbe jut, hogy ezért nem tudtak behajtani bizonyos utcákba, és ezért volt időnként oly nehéz parkolóhelyet találni városban. Ugye?

A legtöbb jelenetről persze nem tudjuk, hogy hol vették fel, hiszen a korhű díszletek, a beltéri helyszínek és a közeli felvételek mind arra törekszenek, hogy leplezzék a forgatás valódi helyét; egy-két esetben viszont nem is kérdés, hogy amit más városok neve mögött látunk, az Budapest.

Ilyen például a berlini jelenetben feltüntetett épület, amely nem más, mint a budapestiOpera épülete, amely a színpad feletti címer miatt még úgy is felismerhető, ha valaki még soha nem járt ott.Ezt követően a mágus megérkezik hivatalosan is Budapestre, itt látható néhányszor a Parlament épülete és a Halászbástya, ezt követően pedig a New York-palota, amelynek Mélyvíz termében veszi át azt az orosz nyelvkönyvet, amelynek majd a következő utazása alkalmával állítólag jó hasznát veheti.

A későbbiekben láthatjuk, hogy a Washington DC-ben álló, impozáns épület is kísértetiesen hasonlít a Nemzeti Múzeumra.

Aztán az ez után következő, ágyúhoz kötözős jelenet helyszíne is meghökkentően ismerős lehet azoknak, akik jártak már a Margitszigeten.

Később a San Franciscó-i kényszerzubbonyos akció háttérépülete is az otthonosság érzését keltheti, főleg, ha láttuk már az Andrássy utat.

Houdini egyébént eredetileg Weisz Erik néven született Budapesten. 17 éves korában vette fel a Houdini nevet Jean Eugène Robert-Houdin bűvészt követve, aki igen nagy hatással volt rá. (Houdini – i betűvel azt jelenti „mint Houdin”).

Átütő sikerét sajátos találmánya, a „kényszerzubbonyból való kiszabadulás” hozta el, amit bárhol, bármilyen körülmények között meg tudott csinálni.

A sorozat megtekinthető a History Channel online változatán, és természetesen letölthető a Kalózöböl néven futó illegális torrentoldalról is.