Számos kisebb hiba javítása miatt késett a rendszer átadása, de problémák megoldódtak és 2014. szeptember 8-án, hétfőn a hónapokon át tartó próbaüzem, és feszült várakozás után elindult a közbringarendszer. Budapesten jelenleg 76 gyűjtőállomás és 1100 masszív jármű erősíti a város “biciklis” imidzsét. Jegyet venni ezentúl a főbb gyűjtőállomások érintőképernyőin és a MOL Bubi weboldalán lehet, míg a bérletekhez a BKK ügyfélközpontjaiban juthatunk hozzá.

Hónapokon keresztül - velünk együtt - több mint kétezer ember tesztelte a Bubikat az utcákon. Nehézségek persze voltak, de a többség kényelmesnek találta a kerékpárokat (az észrevételek alapján a próbaüzem alatt észlelt hibák többségét már menet közben javították), így semmi akadálya nem volt, hogy szeptember 8-án - végre -  végleg elengedjék a rendszer kezét, és átadják azt a budapestieknek. Ők pedig örülnek ennek.
A fejlesztésnek persze még nincs vége: a visszajelzések alapján a BKK néhány kisebb, elsősorban kényelmi fejlesztést végez még a kerékpárokon a következő hetekben, de ezek azonban nem befolyásolják a rendszer hatékony működését. Ilyen beavatkozás például a sokat vitatott váltók átalakítása.

A Bubira jegyet venni ezentúl a főbb gyűjtőállomások érintőképernyős felületein és a Mol Bubi weboldalán, míg bérletet a BKK ügyfélközpontjaiban lehet vásárolni. A bérlet kiváltásához személyes szerződéskötés szükséges. Az alkalmi felhasználók 24 órás, 72 órás vagy 168 órás jeggyel próbálhatják ki a közbringát  A várakozás elkerülése érdekében a BKK azt javasolja, hogy bérlet váltásához regisztráljanak online.

Amúgy az első naptól kezdve számos kedvezmény vehető igénybe: például 3000 forintért lehet az év végéig használható Mol Bubi Start bérletet váltani; indulási kedvezményként az éves bérletet 18 900 forint helyett 12 ezer forintért, a féléves bérletet pedig 12 500 forint helyett 8000 forintért lehet megvásárolni; az éves BKK-bérlettel rendelkezőknek mindig 50 százalékos kedvezményt adnak az éves Mol Bubi bérlet árából; a vásárlás napján érvényes tömegközlekedési szemeszterbérletes köz- és felsőoktatásban tanulók pedig a féléves Mol Bubi bérletet 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg.

A bérlet kiváltásához személyes szerződéskötés szükséges. Az alkalmi felhasználók 24 órás, 72 órás vagy 168 órás jeggyel próbálhatják ki a közbringát. Aki mindezt drágának gondolja, az tartsa észben, hogy egy Bubi bérlettel 4 kerékpár vehető igénybe egyszerre, tehát barátokkal, vagy családdal is használható / eloszthatók a költségek. 

Az átadón elhangzott, hogy a rendszer célja, hogy olyanok számára is biztosítsa a kerékpározás kényelmét és biztonságát, akik valamiért nem tudják, vagy nem akarják saját biciklijüket használni, akik ingáznak Budapestre, vagy akiknek nincs biciklijük. A rendszer hatékonyságát az egymástól 300-500 méterre elhelyezett gyűjtőállomások biztosítják.