Az idei nagyszabású játszótér-rekonstrukciós program keretében eddig már nyolc játszótér is megújult a XII. kerületben. A leglátványosabb változás ezek közül a Margaréta játszótéren történt.

A Hegyvidéki Önkormányzat felújítási programjának részeként a Margaréta utca és a Kiss János altábornagy utca sarkán található területen a Palatinium Group által kidolgozott tervek alapján egyedi játszóeszközökkel egy színes, vidám, kreatív, ugyanakkor komfortos tér épült a kisebb és nagyobb gyerekeknek.

Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tervek kidolgozásakor fontos szempont volt, hogy egy olyan többgenerációs játszóteret hozzanak létre, ahol a legkisebbek ugyanúgy jól és komfortosan érezhetik magukat, mint a kamaszok. A játszótér központi eleme egy többfunkciós vár (ún. falu) csúszdával, mászófallal, függőhíddal, mászóhálókkal és kis bútorokkal. Emellett bébihinták és lapülőkés hinták, körforgó, rugós játékok, mérleghinta, homokozó vár, faragott állatos mászókák, margarétás kötélmászós mászóka, forgatható kirakó is találhatóak a játszótéren.

Az önkormányzat a tervezési folyamatba bevonta a kerületben élőket is.

A tervbemutatón a hivatal munkatársai és a szakemberek mellett a környéken lakó családok tagjai – szülők, nagyszülők – is megjelentek, akiknek javaslatait figyelembe vették a tervek véglegesítésekor. A nagycsaládosok kérésére megnagyobbították a tervezett sportpályát, hogy a gyerekek focizni is tudjanak, illetve egy pingpongasztalt is kihelyeztek.

Dr. Váczi János, a kerület városfejlesztésért felelős alpolgármestere elmondta, hogy természetesen továbbra is folyamatosan figyelik a visszajelzéseket. A többi kérést is igyekeznek figyelembe venni, amit lehetséges, meg is valósítanak ezek közül.

A Margarétajátszótér továbbra is az önkormányzat Mozdulj, Játszótér! elnevezésű programjának egyik helyszíne, ahol minden nap animátorok foglalkoznak a gyerekekkel a délutáni órákban.