Pár hónapja mi is becsatlakoztunk az aktív Instragram felhasználók közé, hogy minél több kedves, érdekes, gondolatébresztő, vagy éppen egyszerűen szemnek kellemes fotót töltsünk fel a közösségi fotómegosztó portálra. Szerencsére egyre több követőnk van és egyre többen dobják a welovebudapest hashtaget fotóik mellé - ezért úgy döntöttünk, a kreatív Instagram fotósok nem maradnak jutalom nélkül. Minden hónapban kiválasztjuk majd a legjobbakat, és publikálás mellett további jutalmakkal kedveskedünk a szemfüles fotósoknak.

Elképesztően népszerűvé vált a fotómegosztó program, mely 2010 októberében startolt - mivel mással, mint egy cuki kutyás képpel. A program hátulütője az volt, hogy eleinte csak OS X software-rel vezérelt eszközökön működött, tehát az Androidosok és a Windows Phone-t használók kimaradtak a megosztásból. Ezt folyamatában fejlesztették, mára az egész világ, az összes típusú okostelefonon használhatja a filterekkel megtámogatott fotóprogramot.

Bár a Facebookon is terjed a hashtages tematizálás, az Instagram az igazi fórum erre: amennyiben valaki nyilvános profillal rendelkezik, s nem csak a jóváhagyott ismerősei érhetik el képeit, lehetőség van arra, hogy Torontótól Nápolyig, mindenki meglátogassa, sőt, kedvelhesse a publikus fotókat. Hashtaggel ellátva könnyebb ezekre keresni: ki ne ismerné a #foodporn#citylights#mutimiteszel #yolo tematizálást?

Mióta mi is napi szinten figyeljük és kezeljük Instagram profilunkat, sok olyan felhasználóba botlottunk bele, aki szép, meghökkentő, vagy éppen hiperaktuális fotókat készít Budapestről. Nem győzzük szívecskékkel jutalmazni ezeket a képeket, s ezen felbuzdulva úgy döntöttünk, a #welovebudapest hashtagért és a legszebb pillanatokért cserébe mással is kedveskedhetünk az Instagram követőinknek. Elindítunk hát egy kezdeményezést, melynek lényege, hogy ha valaki a #welovebudapest hashtaget használja, bekerül fotója a hozzánk tagelt képekhez - s havonta ezekből válogatjuk majd ki a legjobbakat. Facebook profilunkon és itt, a portálon is megosztjuk majd a hónap legjobbjait, sőt további meglepetésekkel is készülünk. Jó odafigyelni az Instagramra, mert sok érdekességbe ütközhetünk: nemrégiben a fotómegosztó egy egész napját a budapesti romkocsmáknak szentelte, itt bukkant fel Eva Longoria Bazilikánál ugrós képe, de akár instant időjárás-jelentést is kaphatunk az Instáról, ahogy ezt a idén nyáron is láthatjuk.

Ezért, ha pofás aszfaltrajzot, a dunai hidak alá beszorult tengerjárót, zivatar idején a pocsolyában pancsoló srácokat, a Bazilika kupolájánál édesen turbékoló galambokat, vagy a 4-es metróban kószáló Bear Gryllst láttok, ne feledjétek a #welovebudapest hashtaget.