Modern világunkban a tetoválás lényege az önkifejezés, a test díszítése. Szerencsére már régen nem a perifériára szorult rétegek béklyója, hanem egy kisebb, vagy nagyobb darabnyi művészet a bőrön. Ezt a szellemiséget ragadta meg két kreatív hölgy és megtervezték az első ideiglenes designer tetoválás-kollekciót, TATZ márkanév alatt. Jelenleg 20 minta érhető el , de a kísérleti jelleg után határ a csillagos ég.

Fura vagy sem, manapság már szinte az számít kuriózumnak, akinek nincs egyetlen tetoválása sem. Ha valaki egy társaságban az „és neked hol van tetkód?” kérdésre a „sehol” választ adja, értetlenkedve nézik. Ugyanolyan divattá vált, mint a farmer viselése, csak éppen ezek a rajzok egy életre szólnak. A sok elhibázott, megbánt, divatjamúlt mintát leszámítva, ha valakinek művészien kivitelezett tetoválás/tetoválások kerülnek a testére, arra érdemes büszkének lenni: olyanok lehetnek, mint egy személyre szabott festmény, csak éppen mindig magunkkal hordjuk.Vannak azok, akik a fájdalom

miatt sosem ülnének be egy tetováló székébe és nem hagynák, hogy az bizonyos zizegés helyezzen örök emléket a testükre, viszont messziről rajonganak a tetoválásért. Nekik marad a henna, a szerencsére már tűnőben lévő tetoválás-harisnya, na meg a rágógumis-chipses zacskókban elrejtett állatfigurák,

a rokongyerekek matricagyűjteményéből kicsent darabok. És persze a félelemmel teli vágyakozás, ami mindig plátói szerelem marad.

Leginkább hozzájuk szólnak Szendrey Gabriella grafikus és Hoffmann Petra, a Stilblog alapítójának mintái. A lányok hosszú kísérletezés és tervezgetés után ugyanis most ,a fesztiválszezonra dobták piacra TATZ néven futó ideiglenes tetoválásaikat. Külföldön nagy divat ez, láthattunk már olyan olasz „felnyalós”

tetoválásokat is, melyek például recepteket ábrázolnak, s az alkarra applikálták fel őket, mint egy bőrre vetített szakácskönyvet. Tehát a jelenség nem ismeretlen, csak éppen itthon még senki sem fogott bele a designer tetkók gyártásába, Gabi és Petra előtt.

5 témakörben, összesen 20

mintát
terveztek eddig, de terveik közt szerepel, hogy tehetséges magyar tervezőkkel minikollekciókat gyártsanak. Az adott tervező stílusával, ötleteivel. A minőségi ideiglenes tetkók 3-4 napig fixen a bőrön maradnak, ha rendeltetésszerűen kerülnek rá. Vagyis egy fesztivált simán kibírnak. Ahogy a TATZ vásárlói is kibírják a fájdalommentes „kivarrást”.

Jelenleg a webshopból tudjátok megrendelni a vidám, színes mintákat, de hamarosan a NON+ Madách téri üzletében, a Szimpla Design Shopban, az Insituban

és a budapesti dizájner vásárokon is elérhetők lesznek. Semmi komolyság, semmi elköteleződés…csak pár napos konstans vigyor a tréfás, színes tetoválásoktól.