Az Állatkert Vidámparktól átvett területe a napokban egy újabb szórakoztató- és kulturális helyszínnel bővült. Átadták ugyanis a Holnemvolt Parkba felépített Tündér Ilona játszóteret, amely amellett, hogy a gyerekes családoknak remek helyszín, egy önálló képzőművészeti alkotásként is felfogható. A Kő Boldizsár szobrászművész ötlete alapján kialakított tér soha nem látott, egyedi játékokat vonultat fel és a gyerekek kreativitását célozza.

A Holnemvolt Park a Fővárosi Állat- és Növénykert új családi szabadidőparkja, amely 2014. április 29-én nyitotta meg kapuit. A különféle állatok bemutatása mellett ezen a területen szórakoztató játékok is várják a látogatókat. Ezek egy részét („százéves" körhinta, barlangvasút, hullámvasút, mesecsónak, elvarázsolt kastély, tréfás dzsungelvasút) a Hungária körút felőli oldalon 1910 és 1950 között üzemelt Angolpark, illetve az 1950-től 2013-ig létezett Vidám Park örökségeként vette át az Állatkert, a másik része viszont saját találmány.

Ez utóbbiaknak egyike a július 17-én átadott Tündér Ilona játszótér, amely a 13 játéküzemet felvonultató Holnemvolt Park legújabb látványossága. A közvetlenül a tevék szomszédságában található mesejátszóteret a Benedek Elek történeteit habzsoló Kő Boldizsár szobrászművész álmodta meg, a megalkotásban pedig neves művészek és szakemberek működtek közre. A cél az volt, hogy olyan helyet hozzanak létre, ahol egyrészt kikapcsolódhatnak a gyermekes családok, másrészt pedig ahol a gyerekek játék közben közelebb kerülhetnek a művészetekhez és inspirálódhatnak.

Az itteni játékok különlegessége, hogy mindegyik teljesen egyedi, és valamilyen szálon mind kapcsolódik a jól ismert tündérmesék világához, ami a gyermekek számára az egészet még vonzóbbá teszi. Többek közt akad itt mérleghinta és a hagyományőrző sokadalmakból ismert petrencés rúdra húzott hordó is, amelyen a hordólovaglást próbálhatják ki a kicsinyek. A játszótérhez extra ajándékként felújították a Tükör Útvesztőt is, amely az elmúlt években már sajnos nem okozott akkora élményt.

A fejlesztéseknek azonban ezzel még közel sincsen vége. Hamarosan átadásra kerül a felújított műemlék céllövölde, és hamarosan újabb játékokkal és látványosságokkal bővül a kínálat.

Holnemvolt Park egyébként az elmúlt időszakban a látogatók kedvencévé vált: ez új létesítményt több mint 180.000-en keresték fel, így a Holnemvolt Park látogatottsága biztosan meghaladja majd a Vidámpark látogatottságának elmúlt évekbeli átlagát. Valljuk be: ez nem meglepő.  

A Tündér Ilona játszóteret tervező Kő Boldizsár népszerű mesejátszótereiből egyébként több is látható városszerte, közülük a legismertebbek talán a  Zöld Péter nevű játszótere.

UPDATE (2018. március): A Holnemvolt Park bezárt, szerepét a Holnemvolt Vár vette át.