A Boráros tér és a Budapest Park közé eső szakaszt hajlamosak vagyunk egy legyintéssel elfelejteni, mondván, ott csak a multinacionális cégek irodaházait találjuk. A kerület ezen része a múltban malomnegyedként működött, ennek még ma is látjuk nyomait, többek között a Hungária Malomudvarban, amit gyönyörűen rehabilitáltak. Itt találjuk a kellemes kis bisztrót, ahol gazdagon megpakolt szendvicsek és sokszínű kávékínálat mellett fiatal művészek támogatásával is foglalkoznak. A Malom Bisztróban jártunk.

Napi (jó esetben) nyolc órát irodában lehúzni nem mindig üdítő élmény, főleg azoknak nem, akik nehezen tűrik a monoton hangulatot. Ingerszegény, mesterséges környezetben és neonfényben a legkreatívabb munka is fárasztó lehet, s ilyenkor jól eshet egy ebéd, valahol máshol, a munkahelyen kívül, új arcokkal, finom ízekkel, némileg lelassulva, kiszakadva a mókuskerékből. Lássuk be, nagy ipartelepeken leginkább restire hajazó egységeket találni, ezért a felújított loft-irodákban munkálkodóknak sokszor az ételrendelés marad az egyetlen jó megoldás. Vagy a közelben lévő szupermarket, aminek választéka legtöbbször gurmé-szemmel elhanyagolható.

Ezt felismervén, a Hungária Malomudvarban töretlen népszerűséggel üzemel a Malom Bisztró, a kvázi 300 cég kiszolgálója és megmentője. Egy kellemes hangulatú kávézó, loftokra hajazó belmagassággal, időszakos kiállításokkal, X-box sarokkal. Ebédidőben egy szendvics elfogyasztása után X-boxozni egyet azért nem rossz dolog, ha már a belvárosi pezsgéstől kicsit távolabbi a lokáció. Alapvetően a belső dizájn legfontosabb eleme maga a tégla és az indusztriális, retro kiegészítők. Még vonatból kiemelt utazóülést is találunk az üvegfallal elválasztott irodák mellett. Igen, a Malom Bisztróba az ott található építészeti irodákból remek a belátás, de mi is szemmel követhetjük a serény munkát. Meghökkentő megoldás.

Mivel már korán reggel nyitnak, egy klasszikus reggelivel is kezdhetjük a napot: ham and eggs (690 forint), rántotta (690 forint), főtt virsli (690 forint) is megtalálható az étlapon. Állandó konyhájukat tekintve ebédmenüztetés 14:00 óráig van, minden nap 2-2-féle étel közül lehet választani. (990 forint) Valamint fixen, minden nap kérhetünk az összesütött paninik, friss szendvicsek, ropogós saláták közül. Mi a ház kedvencét, a 27 cm-es bagettből készített Malom szendvicset (csirkemell csíkok, majonéz, friss zöldségek, 790 forint)), az Áfonyás-sonkás-camembert-es paninit (áfonyadzsem, camembert sajt, pulykasonka, saláta, 750 forint) és a Vegetáriánus salátát (vegyes zöldsaláta, paradicsom, uborka, aszalt paradicsom, fetasajt, pirítós 1290 forint) kóstoltuk meg és bőségesen jól laktunk uzsonnánkkal. Egyszerű bisztróételekről beszélünk, de a szendvics az a fajta volt, amiből kipotyog a szósszal jócskán megkínált feltét, a panini pedig kívül roppant, belül lágyan omlott.

Bár a nyitva tartás igazodik az ott található irodákhoz., azért 19:00 óráig egy fröccs is beleférhet, melyhez a bor a villányi 7773 pincészetből érkezik a Malom Bisztróba. A fröccslapon fel van tüntetve a "házmester" és a "háziúr" is, tehát nem fognak felhúzott szemöldökkel nézni rád, ha az arányok után elnevezett frissítőt becenevén rendeled meg. Mikor náluk jártunk, éppen befejeződött Korcsog Zsolt fotográfus kiállítása, de tárt karokkal várják a tehetséges művészeket, hogy a trendin kialakított belső enteriőr időről időre frissüljön vizuálisan, és a tehetségek a Malomban mutatkozhassanak be.
Cím:
1095 Budapest, Soroksári út 48.
Nyitvatartás: H-P: 07:30 - 18:30
Facebook