A Hosszúlépéshez köthető Chainless Budapest angol nyelvű tematikus túrákat takar, amelyekben ötvöződik a magyarok által kifejlesztett Stringbike koncepciója és a városnéző túrák kreativitása. A középpontban természetesen az extrém biciklik állnak, amelyek abban különböznek átlagos társaiktól, hogy lánc helyett egy különleges kötél hajtja meg őket. A hivatalos launch party a projekt főhadiszállásán, a Hôtel Nomuriban került megrendezésre július 3-án.

A Hosszúlépés csapata - akikkel voltunk már gasztrotúrán és házfoglaláson - mindig új utakat keres a városban, ezáltal pedig folyamatosan fedezik fel a régi érdekességeket, amelyeket aztán tematikus túrák keretein belül mutatnak be az érdeklődőknek. Régóta tervezték, hogy a helyieknek szóló magyar nyelvű programok mellett angolul is túrákat indítanak, összesen 4 biciklis és 8 gyalogosprogramot kínálnak a Budapestre látogató vendégeknek.

A csapat legújabb projektje a Chainless Budapest, amelynek lényege, hogy a különböző izgalmas “sétákat” ezentúl egy magyarok által kifejlesztett különleges bicikliken, Stringbike-okon lovagolva élhetjük át, amelyeket lánc helyett egy speciális, hegymászókötélre emlékeztető zsineg hajt.

Ezeknek a dizájnjárműveknek a lényege, hogy olajos zakatolás helyett különleges, gördülékeny és tiszta utakat biztosítanak. A bringák pedig nem csak szépek, de jól tükrözik a magyar találékonyságot is, amit ezentúl a program révén a budapestiek nap mint nap láthatnak a város utcáin.

A Hosszúlépés láncmentes bringatúrái ezentúl a nemrég meginterjúvolt Baldaszti Péter birtokáról, a Hôtel Nomuriből indulnak majd, és a résztvevőknek olyan kalandban lehet részük, mint például a kommunizmus maradványainak felfedezése, a budapesti zsidó közösség megismerése, vagy azoknak a kreatív energiáknak a bemutatása, amelyek többek között a romkocsmákat is a város ikonikus pontjaivá változtatták.

A programok 10 biciklivel zajlana majd, ami azt jelenti, hogy a túravezetőn és segítőjén kívül maximum 8 fő fedezheti fel a várost minden alkalommal. A gyalogos túrákat külön kérésre szervezik meg, elérhető áron, így külföldi vendégeink egy igazi szakértő vezetésével ismerhetik meg Budapest rejtett arcát.