Végre egy szórakozóhelyen és nem egy fesztiválon hódolhattak az extrémebb bulik kedvelői a színes porocskák dobálásának. Már délután beindultak a holi port szóró ágyúk és a nyári szünetet kiélvező tinik is hamar rákaptak a porhajigálás ízére - szó szerint, hiszen semmi sem maradhatott színezés nélkül. Nagyon jó hangulatú buli volt, s már készülnek is a következő dobálózásra, neon kivitelben.

Eredetileg a Holi egy hindu fesztivál, melyet a színek és a szerelem ünnepeként is említenek. Ősi tradíció ez, tavasszal rendezik meg India-szerte, tűzrakással indítva, hajnalig tartó zenés-táncos mulatságba torkollva. A rendhagyó esemény immár nem csak keleten bevett szokás: a tengerentúlon és Európában is nagy népszerűségnek örvendenek a színezett partyk, vagy akár sportesemények is. Nem kell megijedni, a holi por teljesen ártalmatlan, 100%-ban természetes anyagokból készül. Belélegezve, bőrre kerülve nem okoz irritációt, sőt, a textilből is kijön, első mosásra. Tényleg csak “egyéjszakás kaland”, nem marad a farmeren, vagy hajban, mert könnyen eltávolítható a szín. Sok esetben vízzel vegyítve használják a port, a Barba Negra Trackes rendezvényen azonban szárazon lehetett hajigálni a zacskókba zárt mágikus porokat.

Miért mágikus? Kiszórva állandó mosolyt, hangos sikítást és reggelig tartó táncolást okoz - nem azért, mert hallucinogén, hanem azért, mert még kuriózum itthon az ilyen jellegű party és a vicces, békés tombolás rengeteg endorfint szabadít fel a résztvevőkben. Kicsit van egy olyan utóérzete a dolognak, mintha rossz fát tettünk volna a tűzre, mert minden “koszos” lett, aztán ez még kiegészül a “fesztiválon vagyok, enyém a világ” villanással.

Az élményt még fokozhatják a zenék is, ezekből pedig bőven kaptunk az első Holi Peace Budapest bulin: Irie Maffia Dj-set, Intim Torna Illegál koncert, majd elektronika következett, a vegyes felhozatal miatt mindenki kedvére válogathatott. A következő
Holi Peace Budapest buli még extrább lesz: NEON névre hallgat, amiből arra következtethetünk, hogy a következő porok bizony fluoreszkálni fognak.