Az élményküszöbünk meglehetősen kitolódott: már nem elég egy szimpla szombat esti buli, a szokásos helyen, a szeretett zenével. Formabontó helyszínekre, furcsa zenékre és fellépőkre kapjuk fel a fejünket. A Hi!Fly csapat nyárra egy három rendezvényből álló bulisorozatot szervezett, Cruisin fantázianéven, a Zsófia Rendezvényhajóra. Elmentünk a júniusi felvonásra, hallgatni egy kis 4/4-et, a Parlament előtt ringatózva.

Sok budapesti különleges helyszínen rendezett bulin voltunk már: a legutóbb a
Budapest Essentials

keretein belül a Vásárcsarnokban, de előfordult az is, hogy az Iparművészeti Múzeumban, a Vigadó régi épületében, vagy éppen a Deák tér metróállomáson rendeztek mulatságot. Az sem teljesen egyedi eset, hogy bulihajót indítanak, viszont a
Cruisin

egyáltalán nem a klasszikus, bevett szokásokat követi: ahogy az alcím is jelöli, “Daytime open air”, vagyis a hajót már délután 14:00-kor el lehet foglalni. Csak két órával később indul, maximálisan 400 fővel, hiszen egy hajóról beszélünk, melynek véges a befogadóképessége. Indulásig a Petőfi téren parkírozott a hajó, de a dj-k már ekkor is hergelték az érkezőket, amit a Március 15. térről is bőven hallottunk.

Esti bulihajón már jártunk, de ilyen, kvázi egész napos programon még sosem. Hőség volt, bárányfelhőkkel, viszont a Duna miatt még az álló hajó teraszán is lengedezett a szél, egy pillanatig sem akartunk elájulni a melegtől. Napágyakkal és felfújható medencékkel is készültek, és persze a szappanbuborék fújók és a vízipisztolyok is előkerültek,

mire felhúzták a vasmacskát. Szerencsére ügyesen találták ki az útvonalat: nem céloztuk meg azonnal a Megyeri hidat, hanem elsuhantunk a Rákóczi hídig, s csak ott fordultunk meg, hogy aztán a Parlament előtt elhaladva ugrabugráljunk a tetőteraszon. Azért nagyon jó volt azt látni, hogy amellett, hogy a Hi!Fly rezidens Dj-i (Yvel&Tristan, Crossninetroll, Sobek, James Grow) mosolygós tömegpszichózist okoztak a progresszív ütemekkel, a buli összes résztvevője úgy kapkodta a fejét, mint amikor a macskákat laserpointerrel heccelik. Balra a Budai Vár, jobbra a Parlament, felettem a Lánchíd és előttem a Margit-sziget. Ilyenkor nem a város problémáin görcsölünk, hanem egyöntetűen megállapítjuk magunkban: jó itt élni.

Persze, mikor már kicsit alábukott a nap, kezdett átlényegülni a buli. Mire a Megyeri hídtól újra a belvárosi Duna-szakaszra hajóztunk, a fényeké lett a főszerep: nagy sikoly és vastaps fogadta a hidak 21:00-kor felkapcsolt világítását. Még egy óráig élvezhettük a Dj srácok játékát, vacsora gyanánt gyorsan bekaptunk egyet a teraszon sütött hamburgerekből, és elégedett mosollyal távoztunk. A képzettebb partykatonák valószínűleg még tovább mentek az éjszakába, de 8 óra tömény audiovizuális élmény és folyamatos tánc után mi inkább hazafelé vettük az irányt, vigyorogva.

A Hi!Fly csapat még
két ilyen bulit

tervez a nyárra, kicsit még bővítve a programot, sőt,

egy látványos lezárást is ígérnek a július 5.-én startoló második Cruisin bulira.

Állunk elébe!