A város úgy tűnik túllépett a retró presszópohárból szürcsölendő feketén és már a kávézómultik egyenlattéi sem okoznak akkora örömöt, mint amikor még boldog boldogtalan papírpoharat szorongatva kóstolta a reggeli betevőt. A franchise-ok ugyan kiszolgálják a rohanó tömeget, de egyre többen választják az igazán mesteri módon elkészített kávékat. A CNN turisztikai rovata 10 budapesti kávézót magasztalt.

Nem tudni, hogy

ez a véletlen műve, vagy
olvasnak minket
, a
cikkben felsorolt

“new wave” kávézók pontosan megegyeznek azzal a listával, amit
mi állítottunk össze

egy évvel ezelőtt. A Madal, a , az Espresso Embassy, a My Little Melbourne és a Fekete

tetszik a legjobban a CNN újságírójának, ami az apróbb, a kávé szeretetét és elkészítését már-már művészi szintre emelő kávézókat illeti.

A “kézműves” kifejezés is szerepel a anyagban, ami olyan vezényszó lett idehaza, mint a ’70-es évek második felében a “disco”. Diszkórágók, diszkószörpök helyett most kézműves sörök, kézműves lekvárok és
kézműves kávék

Mekkája lett Budapest. Csak remélni tudjuk, hogy a kifejezés nem válik elcsépeltté, és továbbra is a minőséggel párosítják majd.

Az öt új hullámos kávézó mellett az

“old school” helyekről sem feledkeztek meg, de meglepő a felsorolás, mert a nagy, tradicionális kávéházak helyett kisebbeket választottak,

szinte randomizáltan. Így került szóba a Café Alibi, a Coffee Cat, a Sock’s coffee és a . Az ötödik a , ami nem igazán illeszkedik a többi közé, mi inkább a másik listára .

Charles Hebbert , a cikk szerzője egyébként 10 évig élt Budapesten, így nem turista szemmel mérte fel a várost. Bizonyára nem csupán hallomásból tudja, hogy hol a legfinomabb a , melyik helyen pörkölik a legaromásabb etióp kávészemeket és hol a készítik a l .