Elég menő esemény történt: az Instagram hivatalos facebook profiljára posztolt egy fotót, mely Budapest legrégebben működő, legismertebb romkocsmájában készült. Nem csak a Szimpláról szólt a fáma, felhívták az egész világ figyelmét a városunkban immár 10 éve hódító trendre, a romkocsmázásra.

“Tíz éve jelentek meg Budapesten az úgynevezett 'romkocsmák'. A koncepció pofonegyszerű: a lelakott, régi helyeket vibráló, fiatalos szociális térré alakítják. Össze nem illő bútorok, vicces és meglepő installációk között koncerteket, színházi előadásokat, filmvetítéseket, kiállításokat és workshopokat tartanak - ez nem csak az evésről és ivásról szól.” - ezzel a poszttal hívták fel a figyelmet a VII. kerület számtalan kisebb-nagyobb klubjára, találkozóhelyére. Több, mint 15 millió ember kedveli az Instagram Facebook oldalát, rengeteg emberhez eljutnak írásaik.

Az
Insta blogján

egy rövid bejegyzésben írtak a romkocsmák keletkezésének történetéről és ennek kapcsán a #ruinpubs #budapestruinpubs #romkocsma hashtagekkel egy sokszínű galériát osztottak meg - az egyre népszerűbb Instagramon így is rátalálhatnak majd a kedvenc helyekre.

Nem tagadjuk, mi még mindig imádunk leharcolt fotelekben, újrazománcozott kádakban, színes lámpafüzérek fényében meginni egy szörpöt vagy fröccsöt munka után, hétvégén, akármikor. Most már biztos, hogy ez nem múló szeszély.
Nálunk is tudtok szűrni romkocsma badge-re, sőt ráerősítettünk az Instagram profilunkra is, amit itt találtok:
//instagram.com/welovebudapest