A legújabb látványosság Budapesten egy gigantikus 300 négyzetméteres terepasztal, melyen Magyarország, Ausztria és Németország tájai elevenednek meg 1:87-es kicsinyítésben. Az Andrássy úti Miniversum minden részletre kiterjed: miközben zakatolnak a vonatok nyugat felé, az utakon rendőrök cikáznak, teherautók gurulnak, a házak között pedig apró emberkék élik mindennapi életüket. A kiállítás, több gyerekkel, akár egy egész napos program is lehet.

Budapest legújabb látványossága, nem a megszokott értelemben ugyan, de mindenképpen monumentális. A Miniversum névre keresztelt modellasztalonMagyarország, Ausztria és Németország mindennapjai elevenednek meg közel százszoros kicsinyítésben, összesen 300 négyzetméteren. A minivilág megalkotója,

KocsisAttila már több éve foglalkozik modellezéssel, és egy hamburgi látogatása inspirálta arra, hogy létrehozza ezt a tulajdonképpen élményparknak is nevezhető kiállítást az Andrássy úti Krausz Palota földszintjén.

A koncepció a következő: a vonatok elindulnak Budapestről nyugat felé, és végigzakatolják Európát egészen Németországig. Hogy miért pont odáig? Mert ott van a legnagyobb kultúrája a terepasztaloknak és a modellezésnek, tehát a beérkező járművek ott boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Útközben több nagyobb állomást ejtenek útba a szerelvények: Magyarországon belül van Budapest-Tata-Pannonhalma-Győr-Nagycenk-Sopron; Ausztriábán Burgenland-Bécs-Melk-Dörnstein; Németországban pedig Eisenach-Wartburg-Rothenstein-Uelzen-Leuchtenburg.

Természetesen az egész úgy van megépítve, hogy az összes település nevezetességeivel találkozhatunk az asztalon, és betekintést nyerhetünk a helyiek mindennapi életébe is: az épületek körül, a parkokban, a tavaknál, valamint a hegyekben fürdőzőket, andalgó párokat, kutyát sétáltató néniket, horgászokat, csónakázókat, farmereket, építőmunkásokat, sebesülteket, rendőröket, tűzoltókat, félcsőben gördeszkázó fiatalokat láthatunk, tehát tulajdonképpen mindent, amit el tudunk képzelni egy városban, vagy annak környékén.

Egyébként, ha többet akarunk megtudni, arról, hogy éppen hol járunk, és mit kell tudni az adott helyről, akkor különböző információspanelek segítenek ebben. Ja, és az asztal amúgy interaktív is: különböző gombok megnyomásával a látogatók is beleszólhatnak az események alakulásába. A sárga gomb valahol fényt ad, a piros hangot, a kékkel pedig a fogalomba nyúlhatunk bele. Remek móka.

Attila kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy alapvetően kétféle épület van: az egyik kitben vásárolható, a másik pedig egyedileg készített. Az utóbbiakkal van nyilván a több macera, hiszen ezeket valakinek az eredetiek alapján el kell készíteni. Ez általában a

számítógépestervezést követően, lézerkivágással történik, mondjuk, kartonból, de az anyag a témától függően lehet még fa, vagy műanyag is. A

Hősöktere például habosítottműanyagból

készült.

Rákérdeztünk még a számokra is. A jelenlegi felállásban úgy néz ki a dolog, hogy 14 település van, 600épület, 1000személyautó, 100mozgóvonat, 5000miniatűrfigura és nagyjából 5000fa. Az egyes elemekről viszont nem igazán lehet tudni, hogy hány még apróbb részletből állnak. A Nyugatipályaudvar például úgy 20 000 darabból áll, de ez közel sem a legnagyobb egység.

Megtudtuk azt is, hogy az egésznek az összerakása körülbelül 10 hónapot vett igénybe és összesen 20 modellező dolgozott rajta. ebbe belegondolni is durva, de még komolyabb az összeg, amiből az egész beruházás készült. Tessék most kapaszkodni, a terepasztal értéke jelenlegi formájában 150 millió Ft! Ez nem meglepő egyébként, ha körülbelül tudjuk, mennyibe kerül a
modellezés: a

legegyszerűbb mozdony ára

is 60-70 ezer Ft, ebben a projektben pedig a gigantikus méretek mellé hozzáadódik a folyamatosan 2 fővel üzemelő vezérlő is, ahol egy, a NASA-t megszégyenítő helyiségből

kísérik figyelemmel az eseményeket. Jó hír, hogy kifele menet ennek működését bárki megnézheti. A karbantartócsapat egyébként még olyan remek feladatokat is ellát, mint például az asztal tisztítása, ami ecsettel és porszívóval történik: a lerakódott port először felzavarják, majd pedig a levegőből beszippantják. Izgalmasan hangzik.

A kiállítás szerencsére nem időszakos, a tervek szerint örökre itt lesz, viszont jövőben kisebb-nagyobb változtatásokra természetesen lehet számítani. Az egyik az, hogy hamarosan az autóforgalom is megindul majd, a másik pedig, hogy néhány helyszín úgy van megépítve, hogy kiemelhető, és az éppen aktuális évszak vagy ünnep szerint helyettesíthető egy másikkal. Szerintünk érdemes lesz ezeket is majd megnézni, illetve a téli sötétséget kihasználva a bemutatóterem elsötétítésével és a terepasztalvilágításainak felkapcsolásával éjszakai hangulatokat is be fognak majd mutatni.