Az egykor hihetetlenül népszerű Zöld Pardon története hosszas vergődés után tragikus véget ért, de a sírján új virág szökkent szárba. Budapest legújabb szabadtéri szórakozóhelye, a Barba Negra Track április 30-án nyílik a ZP helyén, és majdnem ugyanaz lesz, mint eddig, leszámítva néhány apró változtatást. A Track négynapos bulival ünnepeli meg a szabadtéri partyszezon kezdetét és a nyitást.

A Rákóczi hídbudaihídfőjénél elterülő, 6000főt befogadó koncerthelyszín kinézete ugyan sokat nem változott a ZP-hez képest, viszont kibővült a nagyszínpad, és egy hatalmas fedett részt is kialakítottak - így már semmi akadálya, hogy a legnagyobb zenekarok is felléphessenek, és hogy azokat esőben is megnézhessük. És igen, ha van nagyszínpad, akkor van egy “kisszínpad” is, vagyis egy úgynevezett TrackTerrace, ami a vasárnaptól szerdáig várja szeretettel azokat a zenekarokat, akik még nem tudnák megtölteni az egész teret.

Szintén nagy változás, hogy a Track Terrace az eddig elkerített, és csakis a kiválasztottak által látogatható Szeparé helyén lett kialakítva, amit ezentúl teljes egészében kinyitnak a közönség előtt. Tudjuk, ez rossz hír a Szeparé kártyásoknak, de aggondalomra semmi ok: VIP rész lesz, tehát a legfontosabb meghívott emberek ezek után is nézhetik ülve azokat a koncerteket, amikre mindenki más önfeledten tombol.

Az első bulitáprilis 30-án rendezik, amikor is fellép a Hooligans, majd a következő napokban is remek programokra lehet számítani: május 1-én a brit tánczenei szcéna méltán híres képvielője, a Kosheen érkezik, majd 2-án a Supernem mutatja be legújabb, Túl a frekvencián című albumát.

De tulajdonképpen az egész 2014-es idény egy ígéretes koncertsorozatnak ígérkezik: itt ünnepli a Junkies a 20. születésnapját, fellép majd a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Paddy and the Rats, a Pál Utcai Fiúk, a Hősök, Korál, a Belga, a HétköznaPI CSAlódások, az Initm Torna Illegál, a Depresszió, a Hősök, a 30Y, az Anima Sound System a DSP, a Magashegyi Underground, a Fish!, a Kaukázus, a nyár egyik nagy durranása pedig a Death koncerje lesz. A lista folyamatosan bővül.

A Track elsődleges céja, hogy minden zenei stílusban a közönség kedvére tudjon tenni: lesz majd a rock, metál, punk, pop, elektronikus tánczene és hip-hop is.

Az árakkal is próbálták a pénztárcákat kímélni, hiszen a Track Terrace eseményei 800 Ft. körül lesznek, a nagyszínpados hazai fellépők 1000 Ft elővételi és 1500 Ft-os helyszín díj befizetésével tekinthetők meg, a külföldi bigshot zenekarok pedig az ígéretek szerint szintén nem lesznek horror áron. A buli kedvéért az új hely a büfé áraival kapcsolatban is bölcs döntést hozott: a lehető legalacsonyabban tartja majd azokat. Reméljük, tényleg így lesz.