A bőség zavarával küszködünk, amikor arról van szó, hogy folyamatosan bővíteni szeretnénk Budapest gasztro térképének lenyomatát az oldalon. Arról is írtunk már, hová érdemes menni, ha főzni szeretnénk tanulni. Most valami olyasmi következik, ami tulajdonképpen a vendéglátás és a főzőkurzusok metszete, és leginkább az újabban teret hódító lakásétterem műfajához áll közel. Share my table! - Thai vacsora, ausztrál vendéglátás, multikulturális asztaltársaság, finom borok és még rizslapot is megtanultunk profin tekerni!

Asztalhoz!Bár a Share my table honlapja próbálja úgy közölni a különböző programokkall kapcsolatos információkat, hogy a lehető legkevesebb dolog maradjon homályban, azért a kíváncsiság mértéke egészen az alkalomig csak fokozódik a jelentkezőkben. Miután a Cook and Connect programra vállalkozunk, annyit előre tudunk, hogy csaknem négy órát együtt töltünk majd négy-öt másik emberrel, beleértve Casey-t is, aki igyekszik majd bevezetni minket néhány thai fogás elkészítésének rafinériájába. Azt is sejtjük, hogy a tűzhelyről érkező eredményt majd közösen fogyasztjuk el és miután a recepteket is megkapjuk, esetleg otthon is brillírozhatunk a kelet ízeivel. Ha esetleg egyedül nevezünk be a kurzusra, akkor a kis létszám miatt felmerülhet bennünk, hogy esetleg rosszul is elsülhet a “vakrandi”, de a főszakácstól megtudjuk, hogy eddig nem volt panasz az alkalmi asztaltársaságokra.

Egy szerda este hat órakor érkeztünk a Rákóczi úton lévő lakásba, ahol a világ (de legalábbis a budapesti expat közösség ausztrál szegletének) egyik legszélesebb mosolya fogad. Miután a maréknyi csapat minden tagja bemutatkozott, és kiderült az ausztrál fölény, illetve az is, hogy pontosan Sült kacsacombbal töltött rizstekercseket, Csirkés-zöldséges thai vörös curryt, illetve Grillezett ananász szeleteket lime-os kókusztej szósszal fogunk készíteni, kaptunk egy pohár szekszárdi vörösbort, illetve egri fehérbort, és ennyi is marad a vacsora magyar vonala, ami az ízeket illeti. Ami a beszélgetés irányát, abban már jócskán akad Budapest, Magyarország, itt megismert szokások, ízek, emberek is. A falon egy top 10 budapesti bárt listázó palatábla, a konyhapulton a hozzávalók, az asztalon egyelőre csak egy kis sütemény szerepelt.Trükkök - nem csak haladóknakA fogásokat fordított sorrendben készítettük el, mint ahogyan később megettük őket; felváltva dolgoztunk a konyhapult, illetve a tűzhely fölött, hiszen egy teljesen átlagos amerikai konyhában történt mindez. Közben egymást biztatgattuk, miután Casey jóváhagyta a szeletelésre, aprításra, forralásra, pirításra vonatkozó igyekezetünket. Egyszerű thai fogások készültek, mégis sok apró trükkre derült fény, és a curry, fokhagyma, koriander illatokon túl az is érződött, hogy ezeket az ételeket tényleg meg lehet csinálni gyorsan, otthon, különösebb konyhai felszerelés nélkül.

Érezzétek magatokat vendégségben!Miután asztalhoz ültünk Casey oktatóból vendéglátóvá alakult át, nekünk már csak annyi dolgunk maradt, hogy élvezzük a munkánk gyümölcsét. Így lett, és bár a biztonság kedvéért voltak mentő szószok, plusz fűszerek, de alapvetően ízlett a vacsora, így gyakran meg is köszöntük Casey-nek, de ő csak annyit mondott: ti főztétek!

Share my table


Facebook
Telefonszám:
Casey:

+36 70 592 7465 Ágnes:

+36 20 779 3375
Weboldal