Különleges e-könyv jelent meg a neves Budapest-szakértő, Török András tollából a Lánchíd építéséről, olyan részletekről, amelyek a szakemberek körén kívül ma sem közismertek.

A Lánchíd, mai fénytörésben című, kis terjedelmű, de dúsan illusztrált kiadványa a legújabb szakirodalmat felhasználva a Lánchíd építésének azon vonatkozásait akarja bemutatni, amelyekről az iskolában különféle okokból nem volt szó, és a szakemberek körén kívül ma sem közismertek. Annak próbál nyomára jutni, hogy egyáltalán hogy sikerülhetett egy ilyen bonyolult tervet végrehajtani, amelyhez szembe kellett menni egy sok száz éves alkotmánnyal, ellenérdekelt városi önkormányzatokkal, fejletlen utakkal, szakértelem hiányával, sok más nehezítő tényezővel.

Négy férfiNégy olyan férfi kellett ehhez a mutatványhoz, akik közül csak egy volt magyar – és ő se tudott rendesen magyarul. Kellett hozzá egy magas rangú véleményvezér és kijáró ember; egy külföldi sztárépítész; egy bevándorló, nagy munkabírású projektmenedzser, továbbá egy vízióval rendelkező pénzember, afféle korai PPP-beruházó.

Az ő együttműködésük és az ország sok szerencséje kellett ahhoz, hogy ez a híd (kis költség- és jelentős határidő-túllépéssel) így, akkor, olyan minőségben elkészüljön.

Széchenyitől egy újabb aranykorigJól tudjuk azt is, hogy maga Széchenyi István teljesen készen soha nem láthatta a hidat. De műve akkora lökést adott a városnak és az országnak (sok más mellett ez is), hogy az megalapozta az első világháborúig tartó első magyar aranykort.

E kis kiadvány a Lánchíd ürügyén gondolatokat szeretne ébreszteni. A könyvet megrendelő és kiadó Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület azt szeretné, ha saját szakmájuk lehetőségei szerint ők is hozzájárulhatnának egy újabb magyar aranykorhoz.

Kiadó: Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület, 2013.
Terjedelem: 68 oldal Tervezte: Vargha Balázs, Stalker Stúdió.
Kereskedelmi forgalomba nem kerül.



A kötet ingyenesen letölthető innen.