Miközben a nyár kiégő villanykörtéje az utolsókat pislákolta, s a felújításra ítélt Erzsébet teret elárasztották az ütvefúrók és a kordonok, a Fröccsterasz kénytelen-kelletlen szögre akasztotta a hosszúlépést – persze csak ideiglenesen, mert a tavasz valószínűleg jövőre sem marad el. Addig is (és azon túl is) Fröccsterasz-kiegészítőnek, valamint a kabrió ikertesó filozófiáját és koncepcióját továbbgondoló helynek itt van a Király utcában megnyitott Fröccsterasz Bár, egy fedett és mindenre nyitott szerelemgyerek.

A kézenfekvő, racionális okokon kívül (a Fröccsterasz-életérzés és a Fröccsterasz-filozófia télkompatibilis megvalósítása) az érzelmek is a négy fal közé költöztetés katalizátorai voltak, ugyanis senki sem szerette volna, ha a szabadtéri csapat szó nélkül szétszéled. A lelkesedés olyan mértéket öltött, hogy a két hét alatt elkészült bár kialakításában a tulajdonostól kezdve az üzletvezetőn át a pultosokig mindenki részt vett.A kabrió változat esetében nem kellett sokat molyolni a dekorációval, ott maga a helyszín (a Bauhaus-stílusú egykori buszpályaudvar, ami ma már Design Terminál) adta a leghangsúlyosabb díszítőelemeket. Persze ez nem azt jelenti, hogy a bár arculatát túlbonyolították volna, vagyis szódásszifon csillároktól és viceházmesternek öltözött pultosoktól fölösleges dolog oly nagyon tartani.A cél az volt, hogy az enteriőr ne terelje el a figyelmet a teraszon megszokott hangulatról és tartalomról, így a végeredmény könnyed lett és letisztult: terméskő falak, a szabadtéri tesó székei, asztalai és bárpultja, pirosas fények, a fröccskellékek látványosan megvilágított piktogramjai az ablakokon és tágas, lehetőségekkel teli tér.

Ha már szóba került a lehetőségekkel teli tér, vizsgáljuk meg közelebbről az egyelőre csak körvonalazódó programválasztékot.

DJ jelenleg van, ám inog alatta a pult, egy beszélgetésre optimalizált hely nem biztos, hogy kompatibilis a basszust böfögő hangfalakkal – hogy lesz-e ilyen zene, az még a jövő zenéje. A kevésbé muzikális rendezvényeket a tervek szerint olyan kuriózumok fogják elterelni a hétköznapiságtól, mint az össznépi jóga, a filmvetítés, valamint a fröccsel leöblíthető, intellektuális vacsorák, azaz a tematikus beszélgetések. A programszervezés interaktív aspektussal is dicsekedhet, ami a vendégközpontú hozzáállás újabb bizonyítéka, és egyúttal az áhított szerethetőség alappillére. Azért óvatosan az ötletekkel, egy kobraméregfejő szeminárium vagy egy One Direction karaoke est például nem indulnak túl jó oddsokkal.Ami egy sörből kotyvasztott háziúrnál is meglepőbb, hogy a bár kínálatának origója a fröccs (irónia kikapcs), de akár kávét vagy forró csokit is szürcsölhetünk, ha az időjárás, a bágyadtságunk, esetleg a torokra támadó baktériumok ezt követelik meg. A borválaszték jóval szélesebb, mint amit a Fröccsteraszon megszokhattunk, a pultosok pedig egyre precízebben és profibban kalauzolnak a vörösek és fehérek univerzumában – hála az állandó továbbképzéseknek. Kaják terén, akárcsak az enteriőrnél és a hely szellemiségénél, az egyszerűség a kulcsszó, így éhségünket a szendvics - zsíros kenyér tengely mentén csillapíthatjuk.

A Fröccsterasz Bár egész évben nyitva lesz, és jellegzetes karakterével sokkal inkább kiegészíteni, semmint pótolni fogja az élet naposabb oldalát választó kabrió ikertesót, akivel karöltve minden korosztály, nem és pénztárcaméret számára vonzó, könnyen megkülönböztethető párost fognak alkotni egymástól alig pár száz méterre.

Fröccsterasz Bár (bezárt)
Cím: 1061 Budapest, Király utca 26.