Az Apple-termékek népszerűsége a trollkodó versenytársak ellenére évek óta töretlen. A cupertinói almatermesztők sikere a fogyasztóbarát hozzáállás és az állandó megújulás képessége mellett a végletekig hűséges vásárlókban rejlik, akik összetartó, kooperatív közösséget alkotnak. A Gozsdu-udvar Dob utca felőli végén két hét próbaüzem után október 11-én hivatalosan is megnyitó, Apple-centrikus One More Cafe is ugyanezt az attitűdöt alkalmazza – egy sokoldalú kávézó kontextusába ültetve.

A One More Cafe gyökerei a szifon.com-mal közösen készített prémium kategóriás magazinban, a One More Thingben – amelynek közreműködői között felbukkan még a beszeljukmac.com, illetve az iSzervizPont – keresendők. A külföldi példák alapján elindított kiadvány neve Steve Jobs prezentációk végére tartogatott mondatából (one more thing, vagyis még egy dolog) származik, míg a kávézóként, bárként, szervizként, üzletként, közösségi irodaként, illetve szórakozóhelyként is aposztrofálható One More Cafét egy olyan hely víziója inspirálta, amely multifunkcionális, befogadó, és alkalmas a közösségépítésre.

Természetesen a bevezetőben említett, hűséges almafogyasztók is nagy fegyverténynek számítanak (egyes adatok szerint Magyarországon jelenleg350 000 iPhone van forgalomban), már csak azért is, mert az Apple-fanatikusok igényeihez igazított nagyvárosi élettérrel mindeddig nem találkozhattunk Budapesten.

Az Apple-termékek svájci bicska-jellege a One More Cafe komplexitásában köszön vissza. A földszinti kávézó alatt az iSzervizPontbirodalma rejtőzik, ahol a garanciális ügyintézéstől kezdve a szervizelésen és a használt termékek értékesítésén át egészen a tanácsadásig seregnyi szolgáltatás áll a pincébe ereszkedők rendelkezésére - hétköznapokon este nyolcig, szombaton délután háromig. A szolgáltatások kapcsán érdemes megemlíteni a közeljövőben várható iPhone-bérlést, amely óriási segítség lesz azoknak, akik munkájuk miatt nehezen vészelnének át egy almamentes periódust. Apropó munka: a szakmaiság és a gyümölcsöző együttműködések jegyében workshopok és előadások is helyet kapnak a One More Cafe falai között, így elképzelhető, hogy a következő sztáralkalmazás innen indul majd hódító útjára.

Az egy emelettel feljebb fészkelő kávézó hangulatát Apple-kötödésű dekorációs elemek, vodkából és Angry Birds Sodából kevert koktélok, Latte Art-kávék és minőségi italok alapozzák meg, a szó eleji i-re pedig a Facebookra, Instagramra és Foursquare-re épülő akciók teszik fel a pontot. Az étlapon pizzák sorakoznak, de a telekszomszédoknak hála olasz tésztákat és burgereket is lehet majszolni a 2Spaghi-ig nyújtózó teraszon. A közvetlenség a kiszolgáláson kívül a zeneválasztásban is megmutatkozik, ugyanis – hacsak nem épp egy buli dübörög a One More felségterületén – egyetlen udvarias kéréssel elintézhetjük, hogy a hangfalakból a saját kedvenceink szóljanak.

Ami a jelent és a közeljövőt illeti, a kétnapos megnyitó keretein belül október 11-én akciók tömkelege várható, másnap a Comics Shottail Barral közösen megrendezett beöltözős hepaj kerül műsorra, míg október 25-én az iPad-bemutató élő közvetítése lesz a főattrakció. Programok terén is a változatosság, a megújulásra való hajlam fog dominálni, azonban az alapvetésekhez – közösségteremtés, közvetlenség, vendégközpontúság – mindvégig hűséges marad majd a One More Cafe, akár az almapártiak az Apple-termékekhez.