Élmény

Nyomokban fát tartalmaz – Hello Wood a Művészetek Palotájában

Nyomokban fát tartalmaz - Hello Wood a Művészetek Palotájában

A Hello Wood egy komplex, multikulturális-multidiszciplináris művészeti kezdeményezés, amely alkotóközösségként, kutatólaborként, tehetségnevelő közegként, illetve nyaranta alkotótáborként funkcionál. Az egy év híján iskolás korú (azaz 5 éves) Hello Wood a kezdetekhez képest elég messzire jutott – idén ősszel például, a Design Hét Budapest apropóján, a Művészetek Palotájáig.

Egy ideális világban az alulról jövő kezdeményezések sikere a szerencse mellett az adott projekt újszerűségén, közösségteremtő erején, művészeti értékén, valamint gyakorlati hasznán múlna. A Hello Wood esetében ez a ritkán tapasztalható ideális világ valósággá vált, ami a csórompusztai alkotótáborban részt vevők számából, annak médiavisszhangjából, az alkotások színvonalából, valamint, üzleti oldalról megközelítve, az ipari mennyiségű támogatóból egyértelműen leszűrhető.
Az idei alkotótábor mottója („Lépj közelebb!”) összecsengett a Hello Wood ars poeticájával, vagyis azzal, hogy a cél az építészet és a design emberközelivé, szerethetővé tétele, továbbá a tábor generáció-összehozó mivoltát is sugallta, amelynek köszönhetően a fiatal tehetségek a szakma nagy öregjeivel dolgozhattak együtt.
A Művészetek Palotájában a három kiállított faépítmény – Turányi Bence-Losonczi Áron: iWood, közösségi zenemegosztó, Nagy Nándor és Szabó Bulcsú: Mordor Malma, óriás szélmalom, Tomasz Szponar-Bartlomiej Skowronek: Polifónia, Hello Wood zsűrinyertes – mellett a táborban készült fotók is megtekinthetőek, előbbiek ráadásul kipróbálhatóak – kivéve talán Mordor malmait, az Szauron privilégiuma.