Gasztró

Szindbád itt ebédelne – megnyitott a Városliget Café&Bár

Fotó : Városliget Café & Bar
Terézváros, Opera

A Tópart Budapest komplexum csütörtökön – a Tópart Kávézó, a Szaft és a Pasta al Lago után – egy negyedik taggal gazdagodott. A Városliget Café&Bár a Műjégpályára és a Vajdahunyadvárra nyíló kilátás mellett tányérhússal, különleges kávékkal, Gombóc Artúr vágyálmaiból készített desszertekkel és a tradíciók felelevenítésével bűvöli a betévedőt.

Városliget Café & Bar
  • 1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
A kávéház kialakítása során kiemelt szerephez jutott a műemlék épület értékeinek megőrzése és újraértelmezése, amely hozzállás a múlt és a jelen harmóniáját tükröző enteriőr mellett az étel- és italfelhozatalban is felfedezhető.

Fotó: Városliget Café&Bár
Fotó: Városliget Café&Bár

Mind a konyha, mind a kávészekció technológiai felszereltsége űrállomásra illő, ám a tányérokra és a csészékbe kerülő finomságok sokkal inkább a múltidézés eszközei.

Fotó: Városliget Café&Bár
Fotó: Városliget Café&Bár

A gasztro-nosztalgia két legbuzgóbb élharcosa a Krúdy-féle Álmoskönyvben is magasztalt tányérhús, amelynek eredettörténete egészen az Osztrák-Magyar Monarchia idejéig nyúlik vissza, valamint a frissen felvert tejszínhabbal és belga csokoládéforgáccsal koronázott Liget-kávé.
Fotó: Városliget Café&Bár
Apropó kávé: háromféle kávébabból választhatunk, amelyeket helyben pörkölnek és őrölnek, így biztosítva a Nyugat-generáció korszakát felelevenítő kávéélményt.
Fotó: Városliget Café&Bár
A helyszín, a minőség és a turistamágnes környék ellenére az árak korántsem karcolják a sztratoszféra peremét, továbbá a nosztalgia is csupán szolidan hatja át a Városliget Café&Bár légkörét, így a fiatalabbak sem fogják nagy ívben elkerülni, és talán még Szindbád is benéz majd egy adag tányérhúsra meg egy kávéra.Mindent a