Shopping

Cyclonomia – a budapesti bringások maguk szerelnek!

Fotó : Cyclonomia
Terézváros, Nagymező utca, Andrássy út, tábla

Míg a legtöbben gyerekkoruktól fogva tudnak bringázni, a munkába biciklizés pedig egyre inkább trendi a fővárosban is, addig a legtöbb embernek fogalma sincsen, hogyan kell megjavítani a szeretett kétkerekűt. Ha már ráférne egy helyrepofozás a bicajodra, akkor van egy jó hírünk: a Cyclonomia kollektív közösségi műhelyben a tagok egymást segítve javíthatják a biciklijüket! Mi több, szociális szövetkezet lévén a saját szabályaik szerint, non-profit szervezetként működnek.

Közösségi karbantartás

A Cyclonomia a Margit híd lábánál található (Katona József utca 39.) keddtől csütörtökig délután három és nyolc óra között, szombatonként pedig déltől hatig vannak nyitva. Ha szerzel magadnak éves tagságot, akkor a Csináld magad! szerviz nem kerül majd többe 3000 forintnál, amelyben természetesen az eszközhasználat is benne van! Nem kell aggódni akkor sem, ha a lelkes bringások azon csoportjába tartozol, akik a kereket sem tudják egyedül felfújni, hiszen a Cyclonomiában mindig akad egy segítő kéz (pumpástul, csavarhúzóval).
Nemnövekedés
A Cyclonomia viszont nem csupán a kerekes fenegyerekeknek kedvez, hanem egy átfogóbb projektnek is szerves részét képezi. A Nemnövekedés program lényege, hogy a nemnövekedés jegyében megtanítsa az embereknek azokat a módszereket, amelyekkel szolgáltatások igénybevétele helyett maguk is el tudják végezni a különböző feladatokat. Az eszközök megosztásának hosszútávú gazdasági-társadalmi előnyei pedig talán még kevésbé szorulnak magyarázatra.
Hibrid bringa témára
Látva a mérnököket, amint újabb bringás modelleket és kiegészítőket terveznek, illetve alkotnak meg, egy pillanatig sem fogunk kételkedni abban, hogy a Cylonomia esetében egy remek  szerviz, műhely, közösségi tér, projekt- és tervezői iroda valósul meg.
Minden budapesti biciklistának kötelező!
Fotó: Helene Bienvenu