Gasztró

Blue Bird Café – A Gozsdu kávés szeglete

Fotó : Blue Bird Café
Blue Bird Café – A Gozsdu kávés szeglete

Észre kell vennünk, hogy lassan nem lesz már egy fagyipultnyi hely sem, ami még nem talált új, hipertrendi koncepcióval megáldott gazdára a Gozsdu udvarban. Viszont azok, akiknek ez a terület nem tartozik a napi/heti rutinhoz, még bőven találnak itt újdonságokat. Van egy újonc, a Blue Bird Café, ami biztosan nem fogja elkerülni a figyelmét senkinek sem. Ha a rikító türkiz szín és a különleges asztalok nem lennének elég feltűnőek, akkor ugyanis még ott egy papagáj és egy csábító felirat is, amely a házi pörkölésű kávét hirdeti.

Babtól a habig

Blue Bird Café
A Blue Bird Café úgy specializálódott a kávékészítésre, ahogyan a városban csak nagyon kevesen. A világ különböző pontjairól érkező kávébabokat helyben pörkölik egy látszólag gyémántcsiszolóhoz hasonlatos precizitással megáldott gépen. Majd ettől (és a szemünktől) pár centiméterre történik az őrlés is, amelyet természetesen a tárolás követ. Az, hogy ezt aztán elviteles zacskókba, vagy épp a bárpultnál található olasz belsővel megáldott kávéfőzőbe teszik, egyedül a választásunkon múlik.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ha nem szabunk gátat ennek a csodás folyamatnak, és hagyjuk, hogy helyben bontakozzon ki, akkor a kávéfogyasztás élménye még egy nagy csepp kék idillel is társul majd. Kint vagy bent, szinte mindegy, csak azt a kérdést érdemes feltenni magunknak ezzel kapcsolatban, hogy mennyiben szeretnénk függetleníteni magunkat az általános Gozsdu-légkörtől.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Papagáj és egyéb madárfajok
Tisztán kék színű madarat csak plüssből sikerült kreálni, de ezt senki nem kifogásolja Gógi, a papagáj esetében. Sőt, úgy tűnik, minden egyes szín egy szexepil rajta, imádják fotózni, becézgetni, nézegetni az erre járó turisták és a törzsvendégek is. A lényeg persze mégis a csészében érkezik, legalábbis ezt tűzte ki célul az ukrán házaspár, akik megálmodták a helyet. Mindennek helye van az üzletben, és mindenkinek lehet itt egy kényelmes helye bármelyik napszakban.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A kávé tehát komolyan van véve, amit a földszinti helyiségbe tervezett tanfolyamok, workshopok, barista bemutatók, illetve kóstolók is csak még inkább aláhúznak. Ezt az árak annyiban tükrözik, ahogyan azt a My Little Melbourne-ön vagy épp Tamp & Pullon edzett minőségkedvelők könnyen el tudják képzelni. Egy cappuccino 500 forint, egy lattét 600 forintért ihatunk. Az itteni hangulatot biztosan szeretni fogja az idősebb korosztály is, és nem csak a koffeinisták találnak majd kedvükre való italokat.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Csak kényelmesen
A Blue Bird Café egy olyan kis sziget a Gozsdu udvarban, amely kifinomultabb rezgéseket képvisel, mint legtöbb szomszédja, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lehetne fesztelenül érezni magunkat egy könyvvel a kezünkben, laptop mögött, vagy épp egy nagyobb asztalt körbeülve a barátokkal.
Ki kell próbálni, meg kell csodálni, ha pedig valaki alapvetően szereti a Gozsdu udvar légkörét, akkor  most egy türkiz-domináns törzshelyre is van esély nyílt számára.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ha nem csak a kávét, de a változatosságot is szereted, ajánljuk a Budapest legjobb kávézóiról szóló összeállításainkat itt és ott is!
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest