Mindenki valami különlegeset akar csinálni, viszont a projekt csak nagyon keveseknek sikerül. Első ránézésre az újonnan nyílt Csipesznek talán összejött valami, aminek sokan a belvárosban örvendhetnek vala: olcsó italok, családias környezet, csinos lányok a pult mögött és jó megközelíthetőség jellemzi a helyet, amely a Gozsdu Udvar mellett, a Holló utcában bujkál.

Figyelem! Törzshely-veszély!

A Csipesz hírének terjedési sebessége figyelemreméltó: annak ellenére, hogy csupán néhány hete van nyitva, már szinte minden este megtöltik a teret azok, akik valahol a Spíler és a Ceasar söröző között keresik a palackba zárt boldogságot. Ez tipikusan az a hely, ahol az ember az új törzshelyét vízionálná, hála az ideális földrajzi elhelyezkedésének, a szomszédos Gozsdu udvarhoz képest igen alacsony áraknak és a kedves pultoslányok által megalapozott barátságos, klisémentes hangulatnak.

Tulajdonképpen bátran mondhatjuk, hogy a Csipesz a nyugalom szigete a körülötte ész nélkül háborgó party-tengeren, bár ereszd el a hajamból itt is jut bőven. A különbség talán az, hogy itt kevesebb az egy négyzetméterre jutó önjelölt DJ-k és nagyotmondások száma, miközben harmonikusan aránylik egymáshoz az ár, az érték, a közeg és a jó társaság, még akkor is, ha nem hozunk magunkal saját barátokat, valószínűleg mindig lesz valaki, akivel egy ital mellett zenére bólogathatunk.

Zenei téren egyébként a következő a helyzet: a jókedvirigységben szenvedő környékbeliekre való tekintettel a zene sosem túl hangos, viszont nagyon változatos. A palettán van Black Keys, Tame Impala, Asap Rocky, Jay-Z, Bonobo, Waldeck, Toro y Moi, és nagy számú pszichedelikus rock. Ez a vegyes felhozatal a csapatot kitevő három lány teljesen eltérő zenei ízlésével magyarázható, és persze nem marad el a különböző DJ-k meghívogatása sem.

A választékSzerencsére italok terén is hasonlóan változatos a felhozatal. Az itallapon találhatóak gyomorkeserűk (pl.: jéger - 520 Ft/4cl, Unicum - 520 Ft/4cl), rumok (pl.: Havana - 580Ft/4cl, Captain Morgan - 580 Ft/4cl), vodkák (pl.: Russian Standard - 580 Ft/4cl, Finlandia - 480 Ft/4cl), whiskey-k (pl.: Jim Beam - 580Ft /4cl, Chivas Regal - 920 Ft/4cl), long drinkek (pl.: Tequila Sunrise - 990 Ft, Pina Colada - 990 Ft) Somersby cider (490 Ft), illetve különböző tequilák és vermouthok.

Az italokhoz persze ennivaló is jár: a menü rágcsálnivalókból, szendvicsfélékből és grill ételekből tevődik össze, természetesen pénztárcabarát árakon.

Miért Csipesz?A névhez az ötletet a Csipesz csapatának egy belső poénja adta, és bár mi beavatottak lettünk a titokba, mégsem értjük igazán, így nem is szeretnénk firtatni. Viszont az tény, hogy rengeteg egyéb dolgot is kezdeni lehet néhány csipesszel, ha dizájnban gondolkodunk: lehet például lámpát készíteni belőlük, dekorációt lehet velük rögzíteni, és ha az ember elég nagyban gondolkodik, akkor kitehet mondjuk belőle egyet az ajtaja fölé, kicsit felturbózva, úgy 2 méteres kiszerelésben, hogy az világítótoronyként vonzza a Léhűtőbe igyekvők, a céltalanul bóklászók és az urbán-kalandorok tekintetét. A jövőben egyébként a csipeszek száma csak nőni fog a helyen, sok kreatív ötletet inspirált már ez az egyszerű, de annál praktikusabb eszköz.

A jövőA legfontosabb célkitűzés már így az elején jól látszik: a Csipesz önmagát adja, nem szeretne másokra hasonlítani, az ehhez szükséges ötletvihart pedig egy lelkes kreatív csapat biztosítja, akiknek máris rengeteg tervük van a közelgő téli időszakra. Terasz híján a hideg épp kapóra fog jönni a helynek, ahol filmvetítésekkel, kiállításokkal és hajnalig tartó bulikkal kapcsolatos tervek szövődnek, valószínűleg éppen ebben a pillanatban is.