Gasztró

Megnyitott a DESSZERT. – fagyi a LEVES.-es fiúktól

Megnyitott a DESSZERT. - fagyi a LEVES.-es fiúktól

Stílszerű, sőt mi több, várható volt a folytatás, és nem is olyan rég, a PASTA. beharangozójának idején vicceltünk is vele: „a LEVES.-ből ismert srácok úgy vélték, előétel után jöhet a főétel is (jövőre egy DESSZERT. a Múzeum körúton?)” Most pedig lám, meg is nyitott az utolsó fogást biztosító stand a Fröccsterasszal kooperálva. Pont jókor, hiszen indul a szezon, az Erzsébet tér pedig a város közepe, így szinte lehetetlen csak úgy elsétálni mellette.

A DESSZERT., akárcsak a hipernépszerű első vállalkozás, a LEVES. és az instant városi szerelem, a PASTA., kézműves ételt kínál, ami napi frissességgel érkezik a konyháról a hűtőbe. Artizán fagylaltozóként aposztrofálja magát, és ezzel különösebben nem is vitatkoznánk, mert valóban, mind készítési módját, mind pedig kínált minőségét tekintve így van. Arról nem is beszélve, hogy mindezt épp az egyre trendibb és nagyon zöld Erzsébet téren frissen felhúzott Sziget Eye mellett teszi.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A naponta változó ízben kínált fagyik kis tégelyekben érkeznek, 490 forintért, amelyek bár első blikkre csalókán kicsinek tűnhetnek, valójában, a tapasztalat szerint, emberes adagot takar mindegyik.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ha valaki már most megkívánta, négy változat közül választhat a “pultnál”, a táblára felírt tételek közül felülről lefelé haladva az első mindig egy klasszikusabb (például old school csokoládé), a második a különlegesebb (vanília, áfonya, cognac), a harmadik egy tortaszerű, továbbgondolt desszert (fahéjas almatorta, citromtorta, túrótorta), a negyedik pedig gyümölcs, mint például az indító málna sorbet.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Na és hogy milyen a DESSZERT.-es fagyi? Elég jó, így már most nagy jövőt jósolunk neki. A málna sorbet tiszta gyümölcs (tejet nem fogyasztóknak plusz öröm), az old school csokoládé az a típusú, amit nem felejtesz el, a tortás verzióban pedig helyenként keksz/piskóta darabokat lehet kanalazni, amiért még biztos visszamegyünk. A továbbiakban pedig javasoljuk a személyes próbát, mi annyit mondunk, DESSZERT., üdv a városban! Rajongóknak pedig további olvasmány a nagy, átfogó városi fagyi-körképünkről itt.

DESSZERT. (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest