Élmény

Sziget Eye a Belvárosban – Nézz körbe fentről!

Fotó : Balkányi László - We Love Budapest

Az idén megannyi vizuális újítást igérő Sziget Fesztiválköztársaság talán leglátványosabb elemét, a tavalyinál is nagyobb, 65 méter magas óriáskereket, a Sziget Eye-t idén nem csak a fesztiválon, de Budapest szívében is megcsodálhatja és birtokba veheti a közönség.A Sziget és a Belvárosi önkormányzat között létrejött együttműködés eredményeként június 7-től hat hétig forog az óriáskerék az V. kerületi Erzsébet téren. Kedvcsinálóként jól körbe is néztünk a kerékről, hogy megörökítsük a várost a magasból!

Maximumok kereke
Budapest Eye
  • 1051 Budapest, Erzsébet tér
Hasonló kerekek számos világvárosban működnek és mindenütt nagy népszerűségnek örvendenek. Az itthon felállított kerék is megjárt már számos nagyvárost, Párizstól Brüsszelen át Milánóig. Az építmény a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül a legnagyobb hozzáférhető eszköz egész Európában.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Kerék paraméterek:

  • Magasság: 65 méter
  • Összesen 41 darab 8 fős, légkondicionált, zárt kabinnal és egy darab 4 fős VIP-kabinnal működik
  • Maximális kapacitása: 332 fő
  • Menetidő: minimum 10 perc
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Az óriáskerék alkotóelemeit 24 db 40 lábas konténerben szállították a helyszínre, és egy 160 tonnás daru segítségével 20 ember építette 6 nap alatt. Működése – elektromágneses rendszerének köszönhetően – tökéletesen zajmentes.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A kerék – és üzemeltetője – természetesen minden EU-s és hazai előírásnak megfelelő vizsgával és dokumentációval rendelkezik, működése tökéletesen biztonságos. A kerék építésekor is különös figyelmet fordítottak az építők az Erzsébet tér állagának megóvására és a Főkerttel kötött megállapodás keretében, a bontás után a területet az átvételkori állagának megfelelően adják majd át.
Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Árak:

  • Felnőtteknek egy menet 2.400 forint
  • 140 cm alatti magasságú gyermekek 1.500 forint
  • Jó hír az V. kerületieknek, hogy minden 20 év alatti, kerületi lakos egy kísérővel, egy alkalommal ingyenesen veheti igénybe a szolgáltatást, az önkormányzat jóvoltából
Nyitvatartás: vasárnap – csütörtök: 10:00 – 24:00, péntek-szombat: 10:00 – 02:00

A budapesti panoráma a város bármely pontján gyönyörű, ezt bizonyítja kapcsolódó összeállításunk is.