Ez a kicsi és egyszerű, ám annál barátságosabb fagyizó a kora nyárra időzített, enyhe téli idő ellenére bátran belevágott a szezonba. A Dolce Intervallóban természetes alapanyagokból készült, autentikus olasz fagyi kerül ki nap mint nap a született itáliai Alberto kezei alól. Ha ez önmagában nem lenne elég egy hű fagyiimádónak, a folyamatosan változó kínálat, a grátisz öntet és a fagyibérlet szolgáltat egy-egy újabb érvet amellett, hogy ha az Andrássy út környékén járunk, tegyünk egy röpke kitérőt a Szív utca felé!

Régi ízek kézműves formában

Külön öröm, hogy a Dolce Intervallóval végre nyílt egy újabb olyan kézműves fagyizó, ahol a Levendula vagy a Fragola által képviselt újhullámos stílus helyett régi kedvenceinket kóstolhatjuk meg az ipari műízek kockázata nélkül. Ha egy igazán jó natúr csokoládét, csupa friss, intenzíven gyümölcsös epret vagy békebeli vaníliát akarunk kóstolni úgy, ahogyan azt mindig is szerettük, akkor itt a helyünk! Ebben a kis fagyizóban az embernek az a benyomása támad, hogy minden íz valahogy éppen olyan, mint gyerekkorunkban. Nem véletlen, hogy olyan rég látott „mostohagyerekek” is új erőre kapnak itt, mint például a sztracsatella.

A mosolygós kiszolgálás mellett olyan apró, de a fagyizás élményét ráadásként megédesítő ötletek is jellemzik a kis vállalkozást, mint a felár nélküli csokoládéöntet, mely roppanós burkot képezve szilárdul meg a gombócunk tetején, vagy a tíz, illetve húsz adagos verzióban kiváltható fagyibérlet. Ez utóbbi lényege, hogy ha nem tudunk ellenállni a csábításnak, érdemes egy összegben előre kifizetni a „bérletszelvényt”, amellyel ezután szabadon közlekedhetünk a Dolce Intervallóban, amikor csak rákívánunk egy újabb ízre. Utánaszámolva természetesen megállapítható, hogy a bérletes megoldással az egyszeri vásárlásokhoz képest kedvezőbb áron jutunk hozzá egy-egy gombóchoz (akár a tízes, akár a húszas „csomagot” választjuk), de a saját pénztárcánk kímélése mellett egy dedikált bérlet eredeti és helyes ajándékötlet is lehet tulajdonképpen bárkinek. Hiszen ki ne szeretné a fagyit! Hát még, ha olasz! Hát még, ha ilyen jó…