A Kiscelli Múzeum/Fővárosi Képtár barokk tereiben nyíló kiállítás a papír alapanyagú kereskedelmi csomagolás történetét mutatja be 2013. április 17. és október 6. között. A színes csomagolópapírok, árucímkék, nyomott mintás papírzacskók és dobozok formátumának és nyomdai dekorációjának változatait a kezdetektől az 1990-es évekig követi végig a kiállítás, a Kiscelli Múzeum gyűjteményén kívül több múzeum és magángyűjtők anyagából válogatva. 

A kiállítás történeti részében a kis cégek egyedi tervezésű dekorációi és a nagyobb hálózatok – így a Stühmer vagy a Pick – teljes tárgysorozatai is szerepelnek. Mára elfeledett termékek emlékezetes csomagolásától kezdve egészen a közelmúltból még talán ismerős, az államszocialista dizájnt képviselő darabokig különleges papíranyagokkal találkozhatnak a kiállításra látogatók.

A 19. század hatvanas éveitől kibontakozó, majd a 20. században a konzumfelületeket szinte teljesen beborító grafikai alkotások divatérzékeny, friss képi világa a kezdetektől fogva a puszta használaton túl, fontos kultúraközvetítő eszköz volt. A 19. század utolsó évtizedeit az akkoriban eluralkodó csomagolás őrület okán „papírkorszaknak” is nevezték a kortársak.Az egyedi grafikai technikákkal készült, néhány esetben megvalósulatlanul maradó csomagolástervek között a kiállítás bemutatja Helbing Ferenc, Jeges Ernő, Lukáts Kató, Darilek Harry, Kaesz Gyula és Kozma Lajos műveit.

Az eddig együtt még sosem látott műtárgyakat komoly muzeológiai módszertannal feldolgozó, a fiatal alkotók révén a friss vizuális trendekbe illeszkedő, s a napi környezetvédelmi problémákra is reflektáló, magyar és angol nyelvű kiállítás látványterveit a Magyar Képzőművészeti Egyetem másodéves látványtervező hallgatói készítették: Gelsi Zoltán, Badacsonyi Brigitta és Barta Borbála. A kiállítás kurátora B. Nagy Anikó művészettörténész. A kortárs munkákat Sziray Zsófia válogatta.