Egy rövid sétára a Dunaparttól, a Pozsonyi úton nyílt a magát desszertbárként aposztrofáló Édesmindegy. Kiderítettük, miben áll Újlipótváros legifjabb üdvöskéjének különlegessége! Krémesezni szinte bárhol tudunk, de ha Rákóczi túrósra kívánunk rá, akkor sem kell sokáig kutatnunk, az Édesmindegy ezért nem is kíván csatlakozni a hosszú sor végére, hanem igyekszik csupa olyasmivel feltölteni a pultját, amivel máshol csak elvétve találkozunk. 

Minden, mi szem-szájnak ingere

A hagyományos cukrászda elnevezés valóban nem írná le tökéletesen az Édesmindegy lényegét. A kínálatot a megszokott, már-már kötelezőnek számító cukrászsütemények hadrendbe állítása helyett a változatosság, az ötletes párosítások és természetesen a helyben készülő, kézműves koncepció jellemzi.


A fantáziadús pohárkrémek, rafinált cukrászsütemények és a szezonnal változó egyéb nyalánkságok mellett itt a kellemesen citrusos vaníliasodóval tálalt, ám jóval rusztikusabb morzsatorta is megfér – még ha ez utóbbi látványban, tudjuk jól, nem is a legimpozánsabb darab, mégis olyan könnyedén a szívünkhöz nő!

Látva egy-egy újszerű vagy merész ötletet, nem is számítunk ennyire ismerős, házias ízekre, pedig itt mindennek valóban olyan illata, zamata, íze van, mintha most vettük volna ki a sütőből odahaza. Ez egyfelől természetesen remek hír, az ipari cukrászat uniformizált ízvilága után valódi felüdülés, ugyanakkor ehhez a hatáshoz képest az árak egy fokkal magasabbak annál, mint amire számítanánk. Ezzel kapcsolatosan megemlítendő a frissen nyílt hely egy kissé kellemetlen – ám könnyen kinőhető – gyermekbetegsége: még nincs minden apróság véglegesítve, így például az árak nem a sütemények mellett vannak feltüntetve, ezekről tájékozódni csak a pulton egy példányban fellelhető, laminált lapokon összesített árlistáról tudunk, ami se nem kényelmes, se nem igazán elegáns.

Reggeli, borok és ibolyás kávéAz Édesmindegy hatalmas előnye, hogy a XIII. kerület lakóinak legnagyobb örömére minden hétköznap nyolctól nyitva van, hogy bőséges és finom reggelivel lássa el a környékbelieket. Gazdagon feltétezett szendvicseket, házi lekvárral vagy akár libatepertővel körített pékárut, vajas kekszet, joghurtot, vagy grillen átmelegített gyümölcskenyeret és házi krémtúrót kérhetünk a kávénk mellé. Márpedig ha az Édesmindegyben járunk, a kávét nem szabad kihagyni, ez ugyanis egészen kivételes, párját ritkító különlegesség. A Cagliari márkanév mögött egy száz éves tapasztalattal rendelkező, kis olasz család szaktudása húzódik, az ő kávészemeikből készítik az erős, aromás nedűt.

Az alapanyaghoz méltó az elkészítés is, a tejhab lágy és igazán krémes, ha azonban ennyivel nem érjük be, kérhetünk speciális ízesítéssel készülő kávékülönlegességet is. A levendula, ibolya és makadámdió szirup csupán enyhe plusz ízt és minimális édességet adnak az italunknak, így éppen tökéletesek arra, hogy ha kedvünk támad valami szokatlanra, nyugodtan megkóstolhassuk, anélkül, hogy a kávé valódi élvezetétveszélyeztetnénk. Ha pedig már a nap egy későbbi szakában járunk, desszertbárhoz méltóan az Édesmindegy kiváló minőségű borokkal is csábít.
Hiszen itt jól tudják: a változatosság gyönyörködtet.